Eetbare lepels

Eetbare lepels

Amuses serveer je vaak op een lepel. Je hapt het kleine gerechtje er af en dan blijf je met die lepel in je hand staan. Dat probleem heb je bij deze eetbare lepels niet, want deze lekkere hapjes kan je helemaal opeten!


Ingrediënten voor 30 st
100 gr bloem
50 gr roomboter
2 el koud water
Snuf zout
1 geklutste eidooier
Lekkere dingen om er op te doen

Materialen
Lepel uitsteker (Dille & Kamille)

Zo maak je het
Snij de koude boter in blokjes en voeg deze bij de bloem.

Voeg een snuf zout toe en 2 el ijskoud water. Kneed er een soepel deeg van.

Verpak het deeg in huishoudfolie in en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Rol het deeg uit en steek de koekjes uit met de uitsteker.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Bestrijk ze met het eigeel. Een deel van de koekjes heb ik bestrooid met Parmezaan en tijm.

Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten af, laat ze vervolgens afkoelen.

Versier ze met wat je lekker vindt. Een paar tips:
– stukje vijg en geitenkaas
– hummus met paprikapoeder
– gesmolten chocola en blauwe kaas
– Parmezaan en tijm (meegebakken)

Maar doe vooral wat je lekker vindt.

feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (7 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kerst Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in