Eetbare lepels
Amuses serveer je vaak op een lepel. Je hapt het kleine gerechtje er af en dan blijf je met die lepel in je hand staan. Dat probleem heb je bij deze eetbare lepels niet, want deze lekkere hapjes kan je helemaal opeten!
Ingrediënten voor 30 st
100 gr bloem
50 gr roomboter
2 el koud water
Snuf zout
1 geklutste eidooier
Lekkere dingen om er op te doen
Materialen
Lepel uitsteker (Dille & Kamille)
Zo maak je het
Snij de koude boter in blokjes en voeg deze bij de bloem.
Voeg een snuf zout toe en 2 el ijskoud water. Kneed er een soepel deeg van.
Verpak het deeg in huishoudfolie in en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Rol het deeg uit en steek de koekjes uit met de uitsteker.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk ze met het eigeel. Een deel van de koekjes heb ik bestrooid met Parmezaan en tijm.
Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten af, laat ze vervolgens afkoelen.
Versier ze met wat je lekker vindt. Een paar tips:
– stukje vijg en geitenkaas
– hummus met paprikapoeder
– gesmolten chocola en blauwe kaas
– Parmezaan en tijm (meegebakken)
Maar doe vooral wat je lekker vindt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in