
Eetbare lepels
Amuses serveer je vaak op een lepel. Je hapt het kleine gerechtje er af en dan blijf je met die lepel in je hand staan. Dat probleem heb je bij deze eetbare lepels niet, want deze lekkere hapjes kan je helemaal opeten!
Ingrediënten voor 30 st
100 gr bloem
50 gr roomboter
2 el koud water
Snuf zout
1 geklutste eidooier
Lekkere dingen om er op te doen
Materialen
Lepel uitsteker (Dille & Kamille)
Zo maak je het
Snij de koude boter in blokjes en voeg deze bij de bloem.
Voeg een snuf zout toe en 2 el ijskoud water. Kneed er een soepel deeg van.
Verpak het deeg in huishoudfolie in en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Rol het deeg uit en steek de koekjes uit met de uitsteker.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk ze met het eigeel. Een deel van de koekjes heb ik bestrooid met Parmezaan en tijm.
Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten af, laat ze vervolgens afkoelen.
Versier ze met wat je lekker vindt. Een paar tips:
– stukje vijg en geitenkaas
– hummus met paprikapoeder
– gesmolten chocola en blauwe kaas
– Parmezaan en tijm (meegebakken)
Maar doe vooral wat je lekker vindt.

We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan