
Eenpans kippastei
Wij zijn dol op eenpansrecepten. Makkelijk en weinig afwas. Voor deze kippastei met filodeeg heb je maar één pan nodig. En een oven. That’s it. Het resultaat: een heerlijke romige pastei met een knapperig dakje van filodeeg. Yum. We geven deze klassieker een moderne twist door het filodeeg in proppen te vormen. Staat zo gezellig! Lekker makkelijk ook. Filodeeg koop je het beste bij de Turk, die vellen zijn enorm groot en scheuren minder snel. Gebruik je filodeeg uit de vriezer, ga dan uit van 8 kleine velletjes. Ook voegden we nog wat extra groente toe, zodat het een prima avondmaal is geworden. Je kunt er eventueel nog een salade bij eten Filodeeg over? Hier vind je nog meer lekkere recepten met filodeeg.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote vellen filodeeg
- 500 gr kipfilet
- 200 gr kastanjechampignons
- 300 gr spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 500 ml kippenbouillon
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Snijd de kip in stukjes en breng deze op smaak met wat peper en zout. Bak dit rondom aan in een grote ovenbestendige koekenpan in wat olijfolie.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij de kip en bak mee. Snijd de champignons in plakjes en bak deze kort mee. Haal de kip en de champignons uit de pan en leg apart (even afdekken met aluminiumfolie).
Voeg de boter toe aan de pan en laat dit smelten. Voeg de bloem toe en roer deze met een pollepel tot hij gaar is. Als de structuur wat zanderig aanvoelt is de roux (zo heet dit mengsel) gaar. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en klop er met een garde een gladde saus van. Breng de ragout verder op smaak met peper en zout. Voeg de kip en de champignons toe aan de ragout. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en roer de kippenragout om.
Zet het vuur uit. Vet het filodeeg in met wat olijfolie. Snijd ieder vel filodeeg doormidden. Of gebruik kleine velletjes. Vorm van ieder deel filodeeg een prop en drapeer deze over de kippenpastei.
Bak de eenpans kippenpastei in ongeveer 20 minuten goudbruin op 200 graden. De kip pastei is klaar als het filodeeg goudbruin en krokant is.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan