Raita recept

Raita recept

Bij zelf yoghurt maken denk ik niet meteen aan een zakje poeder dat je moet mengen met water. Toch ben ik na het testen van de Easiyo yoghurtmaker enthousiast geworden.

De yoghurt maker bestaat uit een kunststof buis waarin een afsluitbare pot zit. Hierin doe je de basis voor yoghurt en het enige wat je daar aan toe moet voegen is water. In de buitenste buis giet je heet water en dit laat je een nachtje staan, zodat de yoghurt zijn werk kan doen en de volgende dag heb je 1 ltr verse yoghurt. Deze moet je uiteraard even koelen in de koelkast, want van lauwe yoghurt wordt niemand blij.

De basis bestaat uit melk en een bron van goede melkzuurbacteriën en is verkrijgbaar in diverse smaken. Mijn voorkeur gaat uit naar de naturel greek yoghurt. In de smaken aardbei, mango en kokos zit suiker verwerkt en ik eet mijn yoghurt altijd zonder suiker.

De yoghurt is lekker dik en erg romig van smaak. Hoewel ik een beetje sceptisch was ben ik erg verrast over de smaak. Het smaakt vers, zelfs na een paar dagen in de koelkast. Er zijn geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd, dus de yoghurt is puur natuur. Lekker met een schep muesli en fruit en een goede basis voor recepten.

Ik maakte er een raita van. Raita is een kruidige yoghurt wat vaak gegeten wordt bij pittige curry’s. Heerlijk fris.

Ingrediënten voor de raita
4 flinke el Griekse Yoghurt
1 tl komijn
Een halve komkommer geraspt en uitgelekt
Snuf zout
2 el granaatappel pitjes

Bereidingswijze

Voor de raita meng je alle ingrediënten door elkaar. Serveer het met curry en platbrood.

De Easiyo yoghurt maker is te koop bij De Tuinen en kost €19,99 De basis is verkrijgbaar in 8 smaken vanaf €2,99.

Tags

Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in