Doperwtensoep met gerookte forel

Doperwtensoep met gerookte forel

Van bijna iedere groente is wel soep te maken! Met een staafmixer maak je in een handomdraai de lekkerste gepureerde soepen. Van verse groente of groenten uit de diepvries. Deze doperwtensoep is erg makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. Dan proef je wel degelijk een verschil met soep uit blik of zak. Deze doperwtensoep met munt is lekker fris en zomers. Ideaal gerechtje voor warme dagen. De combinatie met de geroookte forel is echt heerlijk. Probeer het eens uit, we zijn benieuwd wat je er van vindt.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten 4 personen

  • 400 gr doperwten (uit de vriezer)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 st. bosui
  • 1 ltr groentebouillon
  • 2 st. gerookte forelfilet
  • 125 gr zure room
  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem
  • 10 gr munt
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Smelt de boter in een soep pan. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in de boter totdat het glazig ziet. Voeg de bloem toe en roer dit met een pollepel totdat er een zandachtige structuur ontstaat. Dit kan je voelen door een beetje van de roux tussen je duim- en wijsvinger te wrijven.

  2. Als de bloem is opgedroogd voeg je beetje bij beetje de bouillon toe. Roer de soep met een garde en zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan. Voeg vervolgens de doperwten toe en laat deze in ongeveer 6 minuten gaar koken. Als de erwten gaar zijn, pureer je de soep met een staafmixer. Mix de soep zo lang mogelijk, zodat er niet teveel velletjes achter blijven. Laat de soep nog even kort doorkoken.

  3. Hak in de tussentijd de bieslook fijn en snij de bosui in ringetjes. Trek de forel een beetje uit elkaar. Verdeel de doperwtensoep over grote borden en leg de forel in het midden. Strooi de munt en de bosui over de soep. Voeg tenslotte 1 el zure room toe aan ieder bord. Dit zorgt voor een frisse finishing touch. Lekker met een ciabatta broodje er bij!

Doperwtensoep met gerookte forel

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Kerst Pasen Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Soepen

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

8 april 2011


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in