Review Donna Hay Modern Classics 2

Review Donna Hay Modern Classics 2

Toen wij in oktober verhuisden naar Haarlem was ik erg blij met de enorme boekenkast die onze woonkamer in tweeën deelt. Ik ben namelijk een groot liefhebster van kookboeken, ik heb ze in alle soorten en maten. In deze rubriek zal ik mijn toppers met jullie delen.

modern classics

Modern Classics deel 2 van Donna Hay
Koekjes, biscuitjes, plaatgebak, gebakjes, cakes, desserts, warme toetjes, taarten

Donna Hay is een Australische culinair styliste die al meerdere boeken op haar naam heeft staan. Zo schreef zij o.a. “deel 1 van Modern Classics”, “De snelle keuken” en ook “De pure keuken”. Met het boek Modern Classics probeert zij een modern tintje te geven aan klassiekers. En dit is haar aardig goed gelukt.

Het boek is vrij groot van formaat, op de voorkant prijken heerlijke cakejes waarvan het water je al in de mond loopt. Het boek nodigt zeker uit om eens door te bladeren. Het boek telt incluis het register 191 pagina’s en bevat ontzettend veel recepten, die verdeeld zijn over verschillende hoofdstukken. Zo is er o.a. een apart hoofdstuk voor gebakjes, cakes, maar ook voor taarten en desserts. Elk hoofdstuk begint met een persoonlijk verhaaltje van Donna herself.

De recepten zijn kort en bondig uitgelegd en gemakkelijk te begrijpen. De ingrediënten die zij gebruikt zijn verkrijgbaar in de gemiddelde supermarkt. Dit maakt de recepten toegankelijk. Bij elk recept staat een prachtige foto die je zeker uitnodigt het gerecht te maken. Van sommige recepten zijn ook procesfoto’s toegevoegd. Het leuke van de recepten is dat zij ook verschillende varianten beschrijft, zoals bijvoorbeeld de crème caramel, zij beschrijft ook een versie met espresso en één met sinaasappel.

Achterin het boek worden nog verschillende gereedschappen uitgelegd. De belangrijkste ingrediënten komen aan bod en ze noemt een aantal tips om een perfect resultaat te creëren. In de woordenlijst achterin worden de wat meer onbekende ingrediënten nog eens nader uitgelicht.

Kortom het is een boek wat ook door een beginner op het gebied van koken, prima te gebruiken is. Mijn favoriete recept uit het boek zijn de zoete broodjes, heerlijk, ik kan me de kaneel geur zo weer voor de geest halen.

modern classics

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

16 februari 2011


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in