DIY Zelf chocoladeletter maken

DIY Zelf chocoladeletter maken

Het is bijna Sinterklaas in Nederland. Als kind keek ik hier weken naar uit. Dit jaar vieren wij het niet, maar ik vind het toch leuk om snoepgoed voor Sinterklaas in huis te halen. Of nog leuker, zelf te maken.  Een chocoladeletter maken is super leuk om te doen. Leef je helemaal uit met het maken van een mooie letter, een heel woord of een gekke vorm. Daarna kan je helemaal los gaan met het pimpen van je letter. Versier hem met witte chocola, gekleurde sprinkles, pepernoten, gouden balletjes. Be creative!

Ingrediënten voor 2 grote letters
330 gr pure chocolade
100 gr roomboter
Versiersels

Materialen
Spuitzak
Kookthermometer
Spuitmondje met kartelrand (1M Wilton)

Zo maak je het
Klop de boter luchtig en romig met een mixer. Ga door met kloppen totdat de boter wit wordt.

Smelt de chocolade in de magnetron.

Breek 3/4 van de chocola in stukken en laat dit smelten in de magnetron. Doe dit steeds per 10 seconden, chocola kan gemakkelijk verbranden. Roer de chocolade tussentijds door.

Als alle chocolade gesmolten is voeg je de resterende 25% toe, hierdoor koelt de chocola wat af en zal hij niet wit uitslaan.

Laat de chocola nu afkoelen tot ongeveer 30 graden. Gebruik hiervoor een thermometer. Heb je deze niet? Wacht dan tot de chocolade lauw warm aanvoelt.

Meng de chocolade en de geklopte boter door elkaar. En doe het in een spuitzak met het spuitmondje er op.

Neem nu een vel bakpapier en leef je helemaal uit met de letters. Je kan het van te voren uittekenen, maar dit heb ik niet gedaan.

Maak zigzaggende korte bewegingen met de spuitzak voor een mooi en sierlijk kartelrandje.

Als je klaar bent kan je de letter gaan pimpen. Ik heb gouden balletjes en pepernoten gebruikt. Maar je kan er natuurlijk op plakken wat je lekker vindt.

Laat de chocolade nu minimaal 2 uur uitharden in een niet te warme ruimte. En zorg dat je er af kunt blijven 🙂

chocoladeletter maken

chocoladeletter maken

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Koekjes recepten Chocolade Sinterklaas Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (18 stemmen)

28 november 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in