
Chocoladeletter zelf maken
Oh kom er eens kijken, wat er in m’n schoentje zit! Wie is er niet gek op een chocoladeletter? Je kunt deze natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar nog leuker is om zelf een chocoladeletter te maken. Niet alleen een leuke activiteit voor de kids, want wij werden er zelf ook helemaal blij van. Hoe leuk om zo’n eigengemaakte chocoladeletter weg te geven of te krijgen.
Zelf chocoladeletter maken
Een chocoladeletter maken is echt een feestje! Je kunt je helemaal uitleven met het maken van een mooie letter, een heel woord of zelfs een gekke vorm. Kun je daarna los met het pimpen van de letter. Versier hem met gesmolten witte chocolade, snoepgoed, sprinkles, pepernoten of gouden balletjes. Be creative! PS nog meer Sint inspiratie nodig? Bekijk dan eens onze Sinterklaas recepten.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 2 chocoladeletters
- 350 gr pure chocolade
- 120 gr roomboter
- decoratie (naar keuze)
Materiaal
- spuitzak
- kookthermometer
- spuitmondje met kartelrond (1M Wilton)
- eventueel een chocoladelettervorm
Zo maak je het
Klop de boter luchtig en romig met een mixer.
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie.
Breek 3/4 van de chocola in kleine stukjes en laat dit smelten. Roer de chocolade tussentijds door en pas op want chocola kan snel verbranden.
Als alle chocolade gesmolten is voeg je de resterende 25% toe, hierdoor koelt de chocola wat af en zal hij niet wit uitslaan.
Laat de chocola nu afkoelen tot ongeveer 30 graden. Gebruik hiervoor een thermometer. Heb je deze niet? Wacht dan tot de chocolade lauwwarm aanvoelt.
Meng de chocolade en de geklopte boter door elkaar. Doe het in een spuitzak met het spuitmondje er op.
Heb je het idee dat de chocolade nog te vloeibaar is? Leg de spuitzak dan voor vijf minuten in de koelkast.
Neem nu een vel bakpapier en leef je helemaal uit met de letters. Je kan het van te voren uittekenen, maar dit hebben wij niet gedaan. Of gebruik een speciale chocoladelettervorm.
Maak zigzaggende korte bewegingen met de spuitzak voor een mooi en sierlijk kartelrandje.
Als je klaar bent, kun je de letter naar smaak gaan pimpen.
Laat de chocoladeletter nu minimaal twee uur uitharden in een niet te warme ruimte.
Bewaar de chocoladeletter vervolgens op kamertemperatuur en het liefst niet in de koelkast. De kou trekt namelijk in de chocolade en tast de smaak aan.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan