Menu
DSC_0013-2-710x380.jpg

DIY Taco Cups met Mexicaanse salade

Ik heb weer een leuke en simpele DIY voor jullie. Deze gevulde taco cups zijn heel makkelijk om te maken en ze zien er super leuk uit. Ik heb de taco bakjes deze keer gevuld met een simpele Mexicaanse salade, maar je kan er ook een kruidige kip of gehakt vulling in doen.

Voor het vormen heb ik kleine blanda ovenschaaltjes gebruikt van de IKEA. Deze zijn perfect van formaat, maar een ander rond oven vast schaaltje van 10 cm werkt ook goed. Als het maar rond is en een beetje diep.

Ziet er gezellig uit toch?

taco cups met mexicaanse salade

Ingrediënten voor 4 personen
4 kleine maïs tortillas
1 avocado
75 gr rucola
2 tomaten
40 gr maïs
1 el limoensap
3 el olijfolie
Peper zout

Materialen
4 ronde ovenschaaltjes 10 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

taco cups

Vet de ovenschaaltjes in met een bakspray en leg de tortilla’s erin.

Druk ze een beetje aan, zodat er een mooi kommetje ontstaat.

Bak de tortilla’s ongeveer 10 minuten, totdat ze krokant zijn.

tortilla schaaltjes

Laat de tortilla cups afkoelen in de vorm.

Doe de sla in een kom en voeg het limoensap, de olijfolie en wat zout en peper toe.

Snij de kerstomaatjes doormidden en meng ze door de salade.

Snij de avocado doormidden em verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in blokjes en voeg dit bij de salade.

Voeg de maïs toe en meng het geheel door elkaar.

Haal de taco cups ut de vormpjes en vul ze met de salade.

gevulde taco cups

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan