
DIY salsa saus voor bij tortilla chips
Mijn favoriete keuken op dit moment is de Mexicaanse keuken. Op mijn blog vind je heel veel Mexicaanse recepten. Ik eet heel graag nacho chips met salsa saus, guacamole en zure room. Guacamole maak ik altijd zelf, terwijl ik salsa saus vaak uit een potje haal. Die vind ik overigens ook heel lekker.
Toch wilde ik ook eens zelf nacho saus maken en dat is ook helemaal niet moeilijk en ook nog eens budget vriendelijk. Bovendien heb je meteen een grote hoeveelheid salsa saus, ideaal voor een feestje. Jalapenos zijn niet overal verkrijgbaar, in plaats daarvan kan je ook een rode peper gebruiken. Hou je niet zo van pittig eten, gebruik dan een half pepertje.
Ingrediënten voor 1 schaaltje
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 teentje knoflook
1 jalapeno peper of rood pepertje
1 ui
1/2 tl komijn
Sap van 1 limoen
1 tl papikapoeder
Zout
Zo maak je het
Eigenlijk is het gewoon een kwestie van blenderen.
Verwijder de zaadjes uit de peper.
Doe alle ingredienten in je keukenmachine en draai er een gladde saus van.
Hou je van wat meer textuur, dan kan je er voor kiezen om het te roeren in plaats van te mixen. Het uitje snipper je dan fijn en roer je door de tomatenblokjes. De knoflook en het pepertje hak je fijn en met een lepel roer je alles door elkaar.
Serveer met lekkere tortilla chips en guacamole.