Menu
Dirty-chai-latte-UPK-21-01-BLOGPOST-500.jpg

Dirty chai latte met slagroom

Een dirty wat? Een dirty chai latte is echt een lekker verwendrankje. Het is een variatie op de gewone chai latte, hieraan voeg je alleen nog een shot espresso toe. Je maakt het met chai thee, yes voor dit recept gebruik je gewoon een theezakje. Hierin zijn allerlei specerijen verwerkt die een lekkere chai-smaak geven: zoals kaneel, kruidnagel, kardemom, peper en gember. De theezakjes hang je in het steelpannetje waarin je zachtjes melk kookt (je kunt ook havermelk gebruiken wanneer je dat lekkerder vindt). Daarna schenk je de gekookte melk in een mooi glas, schenkt er een kopje espresso bij en serveert het met een flinke toef slagroom en wat cacaopoeder (of kaneelpoeder is ook lekker). Wij vinden dit het perfecte drankje voor op de bank om even rustig bij te komen van een drukke dag. Dit recept voor dirty chai latte is voor 1 persoon, wanneer je het voor meerdere personen wilt maken verdubbel dan gerust alle ingrediënten.

1 persoon

Ingrediënten voor 1 kop

  • 1 kopje espresso koffie
  • 200 ml volle melk (of havermelk)
  • 2 zakjes chai thee (bijvoorbeeld van Pukka)
  • slagroom naar smaak
  • cacaopoeder naar smaak (of kaneelpoeder)

Zo maak je het

  1. Schenk de melk in een steelpannetje. Breng de melk op laag vuur zachtjes aan de kook, zet het vuur uit en hang de zakjes chai latte thee in het steelpannetje en laat 6 minuten trekken. Haal de zakjes thee uit de melk en warm de melk eventueel weer wat op.

  2. Schenk de melk in een glas. Zet 1 kopje espresso (of sterke koffie) en schenk bij de melk. Spuit een flinke toef slagroom op het glas (of er naast) en bestrooi de dirty chai latte met cacaopoeder.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan