Dalgona koffie

Dalgona koffie

Je kunt er niet meer omheen. Je hoeft Instagram maar te openen of je ziet het voorbij komen: dalgona koffie. Wat is dalgona koffie en hoe maak je het? Dat vertel ik je in deze blog. Ik ben in ieder geval helemaal verslaafd aan dalgona koffie en heb ze de afgelopen dagen meerdere keren gedronken. Het is een soort ijskoffie met een fluffy en creamy koffielaag erbovenop. Dus ben jij fan van (ijs)koffie of frappés? Dan is dit recept voor dalgona koffie absoluut iets voor jou.

Wat is dalgona koffie?

Dalgona koffie komt uit Zuid Korea en is nu dus ook overgewaaid naar Nederland. Het is een echte Instagram hit geworden, want je ziet het overal voorbij komen. Dan kunnen wij natuurlijk niet achterblijven met een lekker recept. Dalgona koffie lijkt een beetje op de Griekse frappé. Het is koude melk met daarbovenop een crème-achtige koffielaag. Het is supermakkelijk om te maken en ik vind het vooral een heel lekker zomerdrankje.

Hoe maak je dalgona koffie?

Het is heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is melk, oploskoffie en suiker. In nog geen 5 minuten maak je de lekkerste dalgona koffie’s. Je moet de oploskoffie opkloppen. Dit kun je met een garde doen, maar als je een staafmixer (met mixer kop)  hebt ben je nog sneller klaar. Ik voeg ook wat ijsblokjes aan de melk toe, zodat het extra koud is. Dalgona koffie is niet gezond, want er gaat heel wat suiker in. Dat maakt het ook zo lekker!

Dalgona koffie
Dalgona koffie
feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Ingrediënten voor 1 glas

  • 3 tl oploskoffie (bijv Nescafé)
  • 2 el water
  • 2 tl suiker (of meer als je van zoet houdt)
  • 150 ml koude melk
  • ijsklontjes

Zo maak je het

  1. Meng de oploskoffie met de suiker en het water. Mix dit met een garde of mixer totdat er een crème ontstaat. Wij gebruiken zelf koffie in poedervorm, wanneer je grove korrels hebt, kan je beter heet water gebruiken, dan lossen ze beter op.

  2. Doe de ijsklontjes in een groot glas en giet de melk erover. Voeg de koffiecrème toe. Even doorroeren en drink de dalgona koffie meteen op.

Dalgona koffie
Dalgona koffie
Dalgona koffie

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (63 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Lente recepten Zomer recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in