Dadeltaart
Van deze dadeltaart willen we iedere dag wel een stukje eten! Stiekem is deze dadeltaart ook best wel gezond toch? In ieder geval een stuk gezonder dan andere taartrecepten. Doordat we amandelmeel gebruiken is dit taartje ook nog eens glutenvrij. Het geheim van dit dadeltaart recept zijn de natuurlijk de dadels. Koop de beste soort dadels die je kunt vinden. Ze moeten lekker dik, vlezig en juicy zijn. Niet van die uitgedroogde dingen die je wel eens in de supermarkt ziet. Wij gebruikten voor de dadeltaart de dadels van Yogi & Youssef, die zijn echt super lekker! Ze zijn heerlijk zacht, zoet als karamel en 100% natuurlijk.
Recept voor dadeltaart
Geloof ons met dit recept voor dadeltaart maak je vrienden! De dadeltaart is geïnspireerd op die van Bagels & Beans, maar voegden wij ook nog pecannoten aan de dadeltaart toe. Want zeg nou zelf, dadels en pecannoten is een match made in heaven!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 - 10 personen
- 200 gr amandelmeel
- 1 ei
- 250 gr dadels
- 200 gr pecannoten
- 175 gr roomboter
- 4 el (kokosbloesem)suiker
- Geraspte kokos
- Snufje zout
Materialen
- Langwerpige taartvorm (30 x 10 cm) of een rechthoekige ovenschaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe het amandelmeel in een kom, voeg het ei en een snufje zout toe. Meng het door elkaar, zodat er een egaal deegje ontstaat.
Vet de bakvorm in met een bakspray en verdeel het beslag over de vorm. Druk het aan met de bolle kant van een lepel zodat het deeg gelijkmatig verdeeld wordt.
Bak de amandelbodem in 15 minuten goudbruin in de oven. Laat hem vervolgens afkoelen.
Smelt in de tussentijd de boter in een steelpannetje.
Rooster de pecannoten en hak deze vervolgens fijn. Snijd ook de dadels in stukjes.
Voeg de (kokosbloesem)suiker aan de gesmolten boter toe en laat het even karameliseren. Dit houdt in een minuut of vijf verwarmen op een middelhoog vuur.
Voeg de dadels bij de gesmolten boter en voeg vervolgens ook de pecannoten toe. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over de afgekoelde amandelbodem.
Strooi wat geraspte kokos over de dadeltaart.
Laat de dadeltaart een uurtje opstijven in de koelkast.
Je kunt de dadeltaart wel een dag of vijf bewaren in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in