Menu

Thaise gele curry met kip

Ik ben helemaal niet zo stoer als het om pittig eten gaat. Het is mij al snel te heet. Annika daarentegen is er juist wel dol op. Zij kan ook veel meer hebben dan ik. Als ik zelf curry met kip maak, kies ik meestal voor een wat mildere variant zoals deze Thaise gele curry van Fairtrade Original. Ik dacht zelf dat Thaise gele curry per definitie milder is dan haar rode zusje, maar dat is niet standaard zo. Wanneer ik een hele pittige variant te pakken heb, gebruik ik gewoon iets minder currypasta en iets meer kokosmelk. Zo is het voor mij net wat beter in balans. In deze Thaise gele curry heb ik naast kip ook lekker veel groenten verwerkt. Indien je net als ik graag vegetarisch eet, zou je de kipfilet ook helemaal weg kunnen laten.

Deze Thaise gele curry is voor mij de ideale snel klaar maaltijd die ik na een lange dag werken zo in elkaar flans.Het is supermakkelijk om te maken en je kan er van alles in doen wat je lekker vindt.

Uit een pakje

Curry is voor mij de ideale snel klaar maaltijd die ik na een lange dag werken zo in elkaar flans.Het is supermakkelijk om te maken en je kan er van alles in doen wat je lekker vindt (vlees(vervangers), vis, garnalen, groente etc).  Ik gebruik altijd de currypasta’s van Fairtrade Original. Deze zijn helemaal plantaardig, zonder zooi en gewoon heel lekker. Het leuke is dat de kruidenpasta’s ook daadwerkelijk in Thailand worden bereid. De verse rode pepers worden ter plekke geplukt door boerin Khun Orapin en vervolgens verwerkt tot een lekkere mild pittige currypasta. Er worden enkel nog smaakmakers zoals o.a. kurkuma (daar krijgt het haar mooie gele kleur van), citroengras, kerrie, knoflook en koriander aan toegevoegd. Thuis hoef je dan alleen nog wat groente met eventueel vlees of vis te wokken, dan gaat de Thaise gele currypasta erbij en wat kokosmelk. Even laten stoven en 20 minuten later staat er een gezonde maaltijd op tafel. Kind kan de was doen.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 270 gr noedels
  • 300 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 100 gr babymaïs (uit blik)
  • 300 gr broccoli
  • 100 gr tuinerwten (diepvries)
  • 1 x gele curry kruidenpasta (Fairtrade Original)
  • 400 ml kokosmelk (Fairtrade Original)
  • Zout

Lekker met

  • 2 st. bosui
  • 40 gr cashewnoten
  • 1 st. limoen
  • Handje verse koriander

Zo maak je het

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de Thaise gele curry kruidenpasta in een wok. Voeg de kipfilet blokjes toe en bak deze rondom aan.

  2. Pel en snipper de ui en bak deze kort mee. Snijd de broccoli in roosjes (was even) en voeg deze samen met de uitgelekte maïs bij de kipfilet.  Voeg ook de tuinerwten toe.

  3. Voeg de kokosmelk toe en stoof het geheel in ongeveer 15 – 20 minuten gaar. Bereid de noedels zoals op de verpakking vermeld staat.

  4. Serveer de Thaise gele curry met kip met de noedels. Garneer de curry met wat gehakte cashewnoten en gesneden bosui en koriander. Serveer met een partje limoen.

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST