Cruffins met roomvulling
Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen muffins gemaakt van croissantdeeg. Ze worden cruffins genoemd (de woorden croissant en muffin samengevoegd). Als je het ons vraagt is zo’n croissant muffin het nieuwe ontbijtje of gebakje voor bij de koffie of thee wat je niet mag missen! We hebben ze natuurlijk uitgebreid voor je getest (wat we helemaal niet erg vonden om te doen!). Maak ze van kant-en-klaar croissantdeeg, gewoon te koop bij de supermarkt. Van 1 verpakking croissantdeeg maak je 6 lekkere croissant muffins. Wij maakten ze met een citroen roomvulling, die spuit je gemakkelijk in de croissant met een spuitzak en een spuitmondje. Heb je dat niet in huis? Wanneer je een gaatje onderin de croissant muffin maakt en daarna met een theelepel de cruffin vult heb je hetzelfde lekkere resultaat.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 6 st.
- 1 verpakking croissantdeeg
- 1 citroen (rasp, gebruik een biologische citroen )
- 1 el witte basterdsuiker
- 1 el poedersuiker voor garnering
- 20 gr roomkaas
- 3 el slagroom
- 1 el boter (om de muffinvorm mee in te vetten )
- 1 ei
Materiaal
- muffinvorm met 6 gaatjes, ingevet met boter
- spuitzak met spuitmondje
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
Rol het croissantdeeg uit. Snijd in drie rechthoeken, van steeds twee driehoekjes deeg aan elkaar. Druk deze twee driehoekjes op de stippellijn even goed tegen elkaar aan.
Rol de rechthoeken vanaf de lange kant op, zodat je een dik en lang rolletje krijgt. Snijd elke rol dan met een scherp mes in de lengte doormidden. Draai de opengesneden kant naar boven.
Rol elke sliert op tot een rolletje en druk het deeg aan de onderkant dicht. Zet elk rolletje in de muffinvorm. Klop het ei los in een kommetje, bestrijk elk croissantdeegrolletje met het losgeklopte ei. Hierdoor gaan de cruffins extra mooi glanzen.
Zet de muffinvorm in de oven en bak 15 minuten, of tot de croissant muffins goudbruin en helemaal gaar zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
Maak de vulling, doe de roomkaas en slagroom in een mengkom en mix met een mixer of klop met een garde mooi glad. Rasp de citroen er boven en schep de basterdsuiker er door. Schep de vulling in de spuitzak met spuitmondje. Maak een klein gaatje onderin de croissant muffin en spuit de vulling er in. Heb je geen spuitzak? vul de croissant muffin dan met een theelepeltje. Bestrooi tot slot met poedersuiker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in