Croissants met aardbeien en room

Croissants met aardbeien en room

Wie wordt er nu niet gelukkig van croissants met aardbeien bij het ontbijt? Wij zijn altijd op zoek naar manieren om ons weekendontbijt (of de Paasbrunch!) op te fleuren, en deze croissants zijn absoluut een feestje op tafel. De geur van boter en de luchtige textuur én flaky crunch van een verse croissant maakt iedereen aan tafel dolgelukkig. Voeg daar de friszoete smaak van aardbeien en de extréém lekkere banketbakkersroom aan toe, en je hebt een ontbijt om van te watertanden. Enne, zelf banketbakkersroom maken is helemaal niet moeilijk, we leggen het je hieronder stap-voor-stap uit.

Tip: loop jij ook altijd te klooien met het vullen van een spuitzak?⁠ Dan is deze video een must-see! Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk als je ons simpele trucje gebruikt.

Ingredient aardbei
Croissants met aardbeien en room
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 croissants
  • 200 gr aardbeien
  • 3 eidooiers
  • 250 ml volle melk
  • 25 gr custardpoeder
  • 50 gr suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • poedersuiker (om te garneren)

Materiaal

  • spuitzak
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Klop de eidooiers met de custardpoeder en een scheutje melk in een kom tot een gladde massa.

  2. Verwarm in de tussentijd de melk met de suiker en het vanille extract. Het is de bedoeling dat de suiker oplost in de melk.

  3. Giet de hete melk al roerend, beetje bij beetje bij de eidooiers. Blijf kloppen, anders kunnen de eidooiers gaan stollen.

  4. Giet het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 4 minuten zachtjes koken totdat het de gewenste dikte heeft bereikt.

  5. Verdeel een laagje huishoudfolie over de room en laat goed afkoelen. Vul de spuitzak daarna met de banketbakkersroom. Bekijk deze video om te zien hoe je die handig vult.

  6. Snijd de croissants open en spuit er een royale laag banketbakkersroom in.

  7. Halveer de aardbeien en verdeel ze over de croissants. Garneer met poedersuiker.

Croissants met aardbeien en room
Croissants met aardbeien en room

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in