Croissants met aardbeien en room
Wie wordt er nu niet gelukkig van croissants met aardbeien bij het ontbijt? Wij zijn altijd op zoek naar manieren om ons weekendontbijt (of de Paasbrunch!) op te fleuren, en deze croissants zijn absoluut een feestje op tafel. De geur van boter en de luchtige textuur én flaky crunch van een verse croissant maakt iedereen aan tafel dolgelukkig. Voeg daar de friszoete smaak van aardbeien en de extréém lekkere banketbakkersroom aan toe, en je hebt een ontbijt om van te watertanden. Enne, zelf banketbakkersroom maken is helemaal niet moeilijk, we leggen het je hieronder stap-voor-stap uit.
Tip: loop jij ook altijd te klooien met het vullen van een spuitzak? Dan is deze video een must-see! Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk als je ons simpele trucje gebruikt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 croissants
- 200 gr aardbeien
- 3 eidooiers
- 250 ml volle melk
- 25 gr custardpoeder
- 50 gr suiker
- 1 tl vanille-extract
- poedersuiker (om te garneren)
Materiaal
- spuitzak
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Klop de eidooiers met de custardpoeder en een scheutje melk in een kom tot een gladde massa.
Verwarm in de tussentijd de melk met de suiker en het vanille extract. Het is de bedoeling dat de suiker oplost in de melk.
Giet de hete melk al roerend, beetje bij beetje bij de eidooiers. Blijf kloppen, anders kunnen de eidooiers gaan stollen.
Giet het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 4 minuten zachtjes koken totdat het de gewenste dikte heeft bereikt.
Verdeel een laagje huishoudfolie over de room en laat goed afkoelen. Vul de spuitzak daarna met de banketbakkersroom. Bekijk deze video om te zien hoe je die handig vult.
Snijd de croissants open en spuit er een royale laag banketbakkersroom in.
Halveer de aardbeien en verdeel ze over de croissants. Garneer met poedersuiker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in