Crispy potato salad
Deze crispy potato salad is een frisse twist op de klassieke aardappelsalade. Goudbruin gebakken krieltjes uit de oven, die we plat drukken zodat ze extra crispy worden, vormen samen met zure room, mayonaise en een vleugje citroensap de basis van dit gerecht. Verse dille en bieslook voegen wat extra kruidigheid en frisheid toe.
Romige crispy potato salad
Deze salade is veelzijdig en past uitstekend bij een scala aan gerechten. Of je nu een zomerse barbecue organiseert, een picknick plant of een gezellige familiediner hebt, deze aardappelsalade is altijd een hit. Hij smaakt trouwens ook goed bij gegrild vlees, zoals kip of steak, maar is ook verrukkelijk naast een stukje zalm of als onderdeel van een vegetarische maaltijd. De frisse kruiden en het citroensap maken het namelijk een ideale tegenhanger voor rijkere, zwaardere gerechten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr krielen
- 2 st. lente-ui
- 1 teentje knoflook
- 100 ml zure room
- 1 el mayonaise
- Kneepje citroensap
- 5 gr verse dille
- 5 gr verse bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de krielen in 20 minuten gaar in ruim water met zout. Giet ze af en laat ze even uitwasemen.
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).
Leg de krieltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk ze met een pureestamper (of een vork) één voor één plat. Druk ze écht goed plat. Drizzle er olijfolie overheen en breng ze op smaak met wat zeezout.
Bak de smashed potatoes in 40 tot 45 minuten goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven. Ze moeten echt crispy zijn. Laat de aardappels vervolgens afkoelen.
Hak de knoflook fijn en snijd de lente-ui in ringen. Hak de groene kruiden fijn.
Meng de zure room met mayonaise en een kneepje citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de knoflook, de lente ui en de groene kruiden toe en meng door elkaar.
Voeg de aardappels toe en schep nog even om.
Garneer de crispy potato salad eventueel met extra groene kruiden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in