Menu
Cranberry-gin-tonic-1-1.jpg

Cranberry Gin Tonic

Is de gin-tonic hype alweer voorbij? Wat mij betreft niet hoor. Deze Cranberry gin-tonic is superlekker en past goed bij de kerstdagen. Cranberry’s zijn wat mij betreft typisch iets wat je met kerst vaak eet. Je kunt een bijvoorbeeld een lekkere compote van maken. Of zoals in dit recept, een siroop. Ik vind het leuk dat je met een gin-tonic alle kanten op kan. Voeg wat limoen en munt toe voor een frisse smaak, of maak hem met kokoswater voor een extra tropisch gevoel. Deze cranberry gin-tonic is lekker winters van smaak. Leuk als aperitiefje voor het kerstdiner, maar nog leuker om te serveren op een kerstborrel. Ben je op zoek naar een alcoholvrije variant? Die hebben we vorig jaar al gemaakt.

En zijn jullie al helemaal ready voor het kerstdiner? Pauline en ik hebben het gisteren al gevierd met onze familie en vandaag breng ik door met de schoonfamilie. Ik ben erg benieuwd wat er bij jullie op het menu staat vandaag. Laat het weten in de comments, dat vind ik leuk. Gisteren stond er bij ons een winter barbecue op het menu. Zo leuk om een keer te doen! De artikelen en recepten zullen nog volgen hier op de site. En vandaag ga ik lekker uit eten, ook fijn! Ik wens jullie wederom hele fijne kerstdagen en geniet er lekker van!

cranberry-gin-tonic-1-1

cranberry siroop

Ingrediënten 
Voor de siroop (voor +/- 5 cocktails)
300 gram cranberry’s
sap van een 1/2 citroen
1 kaneelstokje
250 ml cranberrysap
150 gram suiker
200 ml water

Ingrediënten per cocktail
30 ml gin
100 ml tonic
Takje rozemarijn
Paar cranberry’s voor de garnering
IJsblokjes

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten voor de cranberrysiroop in een pan. Laat het ongeveer een half uurtje pruttelen op een laag vuur.

De siroop is klaar als alle cranberry’s kapot zijn en de siroop een beetje is ingedikt. Is de siroop te dik geworden? Voeg er dan wat extra water aan toe. Zeef het mengsel en laat het afkoelen. Giet het vervolgens in een schone fles. Je kunt de siroop een aantal weekjes bewaren.

Doe wat van de siroop in een cocktailglas. Giet hier de gin en de tonic bij.

Garneer de cranberry gin-tonic met wat cranberry’s en een takje rozemarijn. Cheers!

cranberry-gin-tonic-3-3

cranberry-gin-tonic-4-4

cranberry-gin-tonic-2-2

be merry

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan