Cranberry Eton Mess
Zo vlak voor de kerst echt losbarst deel ik nog even een makkelijk kerstdessert met jullie. Ben je er nog niet uit? Of heb je geen zin om al teveel moeite te doen dan kan ik je deze cranberry eton mess aanraden. Eton mess is het makkelijkste toetje ever en dit kan eigenlijk niet mislukken. Gegarandeerd succes dus. En het ziet er superfeestelijk uit en is heerlijk.
Mmmmm… Crispy meringue met romige slagroom en de frisse cranberrycompote. Zo lekker! Je kunt dit ook met andere fruitsoorten maken. Maak eens een compote van rood fruit of van blauwe bessen. Compote maken is heel easy. Gewoon wat fruit (eventueel uit de vriezer) met een lepeltje suiker zachtjes laten koken. De vruchten gaan dan stuk en wat overblijft is een heerlijke frisse vruchtensaus. Maak het niet te zoet want de meringues zijn natuurlijk al zoet van zichzelf. Je kunt het eiwitschuim natuurlijk zelf maken, dat is echt niet moeilijk. Maar heb je echt weinig tijd dan kan je ze ook kant en klaar kopen. Rond deze tijd van het jaar zijn deze schuimpjes overal te vinden.
Voor nu wens ik jullie alvast hele fijne, maar vooral lekkere feestdagen. Wij houden zelf ook even vakantie. Natuurlijk gaan de blogs gewoon door en delen we onze kerstkiekjes op social media. Geniet ervan lieve foodies!
Ingrediënten voor 4 personen
500 ml slagroom
1 el suiker
1 x recept cranberry compote
12 meringues
Zo maak je het
Maak de cranberry compote volgens het recept. Laat het vervolgens afkoelen.
Maak ook de meringues volgens het recept. Ik zou ze dan alleen niet roze kleuren, maar gewoon wit laten. Je kunt ook kant en klare schuimpjes gebruiken.
Klop de slagroom stijf met een lepel suiker. Houd je van zoet, voeg dan een extra lepel suiker toe. Ik vind het zelf lekker als de room niet te zoet is, omdat de meringues al vrij zoet zijn.
Nu heb je alle onderdelen klaar en is het een kwestie van opbouwen.
Neem een mooi glas en begin met een lepel cranberry compote. Verdeel daarover een lepel slagroom. Breek een meringue in stukjes en strooi deze over de room.
Herhaal deze stap nog een keer. Eindig met een laagje cranberry compote. Je kunt ook alles door elkaar mengen voor een echt messy effect, maar ik vind het zo net ietsje mooier.
Je kunt de eton mess nog garneren met wat stukjes meringue.
Serveer ze meteen.
Je kunt het dessert van tevoren maken, alleen verliest de meringue dan haar knapperigheid. Dus het is beter om alle onderdelen los voor te bereiden en pas op het laatste moment de toetjes in elkaar te zetten.
Het is de bedoeling dat je van alles een hapje tegelijk in je mond stopt. Romige slagroom, frisse compote en crispy meringue. Dat wordt smullen.
Menu suggestie
Carpaccio met basilicum mayonaise
***
***
Cranberry eton mess
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in