Menu

Frisse couscoussalade met kruidige ras el hanout burgertjes

Dit is echt een lekker snel recept voor een couscoussalade, met kruidige ras el hanout burgertjes en frisse knapperige groenten als tomaat en komkommer. In dit recept gebruik ik een kant-en-klare specerijenmix. Zelf gebruik ik ze niet heel vaak. Vooral omdat mijn la met specerijenpotjes al uitpuilt (daar kan echt niet meer bij!) en ik dus door die enorme voorraad zo’n mengsel zelf kan mengen. Een kant-en-klaar gemengde specerijenmix als ras el hanout is gewoon een mengsel van verschillende specerijen. Niets mis mee dus, bij de meeste mixen is er ook geen zout aan toegevoegd (maar wanneer je dat niet wilt kijk goed op de verpakking, dat is nog wel iets om even op te letten!) Omdat het allemaal specerijenmengsels zijn, is de ene ras el hanout de andere niet. Zoek er gewoon eentje uit die jij lekker vindt.

Lekker snel klaar!

Het gebruik van zo’n specerijenmix is wel heel handig voor wanneer je lekker vlot wilt koken en je alles binnen 30 minuten op tafel wilt hebben. Bovendien ziet het recept er een stuk minder moeilijk uit dan met zo’n hele rij aan specerijen in de ingrediëntenlijst. De ras el hanout heb ik overigens niet alleen door het gehakt van de burgertjes gemengd, maar ook door de couscous. Zo krijgt de couscous op een snelle en gemakkelijke manier ook een lekker smaakje. Zo kun je natuurlijk je couscous ook een ander smaakje geven – door bijvoorbeeld alleen komijn- of korianderpoeder toe te voegen.

voor 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr couscous
  • 6 komkommer (snack )
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr tomaten (bijvoorbeeld kerstomaatjes)
  • 2-3 takjes munt
  • 75 gr feta
  • 3 + 3 el ras el hanout kruidenmix
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 15 gr boter
  • 4 + 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Lekker met

  • hummus (kant en klaar)
  • platbrood

Zo maak je het

  1. Meng 3 eetlepels ras el hanout specerijenmix door 4 el olijfolie. Pers de tenen knoflook er boven uit. Schep de couscous in een goed afsluitbaar bakje. Meng de olijfolie door de couscous en schenk er kokendheet water bij tot de couscous net onder staat. Doe snel deksel op het bakje en laat 15 minuten staan.

  2. Snijd de snackkomkommertjes in stukjes en halveer de tomaatjes.

  3. Doe het gehakt in een mengkom en voeg 3 el ras el hanout toe. Kneed goed door en vorm daarna ca 10-12 kleine burgertjes van ieder ca 50 gram. Verhit 2 el olijfolie en de boter in een koekenpan en bak de burgertjes rondom bruin en gaar.

  4. Haal de deksel van het bakje met couscous. Haal de couscous met een vork los en schep de komkommer en tomaatjes door de couscous. Verkruimel de feta erboven en garneer met wat blaadjes verse munt. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

  5. Serveer de burgertjes bij de frisse couscoussalade. Eet eventueel met platbrood en hummus.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.