
Couscous Salade Niçoise
Marokkaanse couscous meets Franse salade Niçoise. Dan krijg je dit! Een goed gevulde couscoussalade met tonijn, tomaat, boontjes en feta. Heeft niks meer te maken met de klassieker maar is wel heerlijk en supersnel klaar. Lekker voor de lunch of in de avond als maaltijdsalade.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 200 gr couscous
- 2 blikjes tonijn
- 250 gr sperziebonen
- 200 gr cherrytomaten
- 1 rode ui
- 60 gr olijven
- 100 gr feta
- Sap van een halve citroen
- 7 gr verse bieslook
- 7 gr verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze vervolgens afkoelen.
Doe de couscous in een schaal en giet hier kokend water op. De laag water op de couscous moet ongeveer een cm dik zijn. Dek de schaal af met een bord en laat dit staan. Na ongeveer 8 minuten
is al het water opgenomen en roer je de couscous los met een vork. Hak de groene kruiden fijn en meng dit door de couscous. Breng de couscous op smaak met het sap van de citroen, 2 el olijfolie, peper en zout en meng het geheel goed door elkaar.Snij de feta in blokjes, de tomaten in partjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit samen met de olijven over de couscous.
Verdeel de tonijn over de couscous. Garneer het geheel met wat extra groene kruiden.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan