Menu
DSC05092-710x380.jpg

Couscous Salade Niçoise

Iedereen kent de klassieke salade Niçoise wel. Een salade met tonijn, sperziebonen en ei. Ik heb deze couscous salade in een modern jasje gestoken. Ik heb couscous als basis gebruikt. Zo eet je deze niçoise salade als maaltijdsalade en heb je binnen een handomdraai een heerlijke en gezonde maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr couscous
250 gr sperziebonen
2 blikjes tonijn
100 gr fetakaas
200 gr kerstomaatjes
Handjevol olijven
1 rode ui
Sap van een 1/2 citroen
Handjevol bieslook + peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze vervolgens afkoelen.

Doe de couscous in een schaal en giet hier kokend water op. De laag water op de couscous moet ongeveer een cm dik zijn.

Dek de schaal af met een bord en laat dit staan. Na ongeveer 8 minuten
is al het water opgenomen en roer je de couscous los met een vork.

Snij de feta in blokjes, de tomaten in partjes en de rode ui in halve ringen.

Hak de kruiden fijn en voeg deze bij de couscous. Voeg het sap van een halve citroen toe en wat olijfolie.

Breng de couscous op smaak met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar.

Verdeel de tonijn over de couscous.

Verdeel de ui, de tomaat, de feta, de bonen, de olijven over de couscous.

Garneer het geheel met een beetje olijfolie en groene kruiden.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan