Couscous Salade Niçoise
Marokkaanse couscous meets Franse salade Niçoise. Dan krijg je dit! Een goed gevulde couscoussalade met tonijn, tomaat, boontjes en feta. Heeft niks meer te maken met de klassieker maar is wel heerlijk en supersnel klaar. Lekker voor de lunch of in de avond als maaltijdsalade.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr couscous
- 2 blikjes tonijn
- 250 gr sperziebonen
- 200 gr cherrytomaten
- 1 rode ui
- 60 gr olijven
- 100 gr feta
- Sap van een halve citroen
- 7 gr verse bieslook
- 7 gr verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze vervolgens afkoelen.
Doe de couscous in een schaal en giet hier kokend water op. De laag water op de couscous moet ongeveer een cm dik zijn. Dek de schaal af met een bord en laat dit staan. Na ongeveer 8 minuten
is al het water opgenomen en roer je de couscous los met een vork. Hak de groene kruiden fijn en meng dit door de couscous. Breng de couscous op smaak met het sap van de citroen, 2 el olijfolie, peper en zout en meng het geheel goed door elkaar.Snij de feta in blokjes, de tomaten in partjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit samen met de olijven over de couscous.
Verdeel de tonijn over de couscous. Garneer het geheel met wat extra groene kruiden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in