Couscous salade met kip
Deze couscous salade met kip, is echt een smaakbommetje! En dat komt door de granaatappelpitjes. Prachtig vind ik ze, het zijn net edelsteentjes. Wanneer ze tussen je tanden uiteenspatten knalt de zoete en zure smaak door je mond! Een smaakexplosie zoals ze dat noemen. En dat past perfect bij een beetje saaie ingrediënten als kip en couscous. Kip past niet voor niets bij heel veel verschillende ingrediënten. Datzelfde geldt voor couscous, het neemt heel snel de smaak aan van de dressing. Wat eigenlijk ideaal is! Dit recept is echt een lekker vullende maaltijdsalade. Ook handig om mee te nemen naar je werk als to go lunch. Bekijk hier andere lekkere couscous recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr kipfilet
- 300 gr couscous
- 800 gr zoete aardappel
- 200 gr granaatappelpitjes
- 8 dadels
- 2 citroenen
- 200 gr feta
- 2 takjes munt
- 2 takjes koriander
- 2 el za'atar
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven op 200 graden (electrische oven), 180 graden (hetelucht)
Boen de zoete aardappels goed schoon. Dep droog en snijd ze in plakken van 1cm, vervolgens snijd je er repen van, weer van ongeveer 1cm. Dan heb je een soort frietjes. Meng in een kom de za’atar (te koop in de supermarkt), chilivlokken, een mespuntje zout en een scheutje olijfolie door elkaar. Doe de zoete aardappelrepen in de kom en hussel zodat alle stukjes goed bedekt zijn met olijfolie. Leg de zoete aardappel op een bakplaat, maar zo dat ze elkaar niet raken. Zet voor 20 minuten in de oven.
Doe in een bakje met deksel de couscous, voeg wat zout toe en 350ml kokend water. Hussel om en doe de deksel snel op het bakje. Laat 10 minuten staan. Schep de couscous dan om met een vork, wanneer het nog te nat is doe je de deksel weer op het bakje en laat je het nog even staan.
Dep de kippendijen droog, bestrooi beide kanten met wat zout en peper. Zet een koekenpan op het vuur, voeg wat boter en olijfolie toe en bak de kippendijen mooi goudbruin. Snijd de kip in plakjes en zet ze even apart.
Maak de dressing door 1 eetlepel olijfolie te mengen met het sap van de citroen, voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Snijd de dadels in stukjes. Doe de couscous in een mooie schaal. Voeg de dressing toe en schep er doorheen. Verdeel de kip, zoete aardappelrepen en dadels over de couscous salade. Bestrooi met de granaatappelpitjes, de verse kruiden en breek de feta in brokjes over de salade. Bestrooi eventueel nog met wat zout en peper naar smaak. Deze couscous salade met kip is ook heel lekker bij de bbq, je kunt de kip dan op de bbq grillen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in