Couscous met Marokkaanse gehaktballetjes
Ik heb weer een lekker makkelijk en snel recept voor jullie. Deze couscous met gehaktballetjes staat binnen een handomdraai op tafel en het is een echte gezinsfavoriet. Tenminste als jullie vertrouwen op het zeer kritische oordeel van mijn zoon Merlijn (2 jaar). Hij vond het heel lekker, nou ja ik moet ook niet overdrijven, hij vond vooral de Marokkaanse gehaktballetjes heel lekker. En de tomaat en komkommer viste hij keurig uit de couscous. Ik was in ieder geval tevreden. Zoek je nog meer family proof recepten? Kijk hier dan even.
Gehaktballetjes in tomatensaus
De gehaktballetjes stoof je in tomatensaus en de couscous heb ik lekker simpel gehouden. Wat tomaat, komkommer en vooral veel verse kruiden. In feite heb je dus ook maar één pan nodig voor dit recept voor couscous met gehaktballetjes. Je kan ook een hele uitgebreide couscous maken met bijvoorbeeld geroosterde groente uit de oven, maar ik houd van makkelijk dus ik heb meer een couscoussalade gemaakt. En dat is heerlijk in combinatie met die warme gehaktballetjes en kruidige tomatensaus. Ga jij dit maken?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor de gehaktballetjes
- 350 gr rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 2 + 2 tl Ras el hanout
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten voor de couscous
- 200 gr couscous
- 400 ml bouillon
- 0,5 komkommer
- 200 gr cherrytomaten
- 0,5 rode ui
- 50 gr feta
- Sap van een halve citroen
- 40 gr amandelen
- Handje verse peterselie (of koriander als je daarvan houdt)
- Paar takjes verse munt
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Breng het gehakt op smaak met de ras el hanout, een gehakt teentje knoflook, chilipeper en zout en eventueel wat vers gehakte koriander of peterselie. Vorm balletjes ter grootte van een 2 euro munt.
Pel en snipper de ui en hak het andere teentje knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze rondom aan. Voeg na een minuut of 5 de tomatenblokjes en 2 tl Ras el hanout toe en laat het geheel zo’n 10 – 15 minuten zachtjes stoven.
Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon erop. Het is de bedoeling dat de bouillon tot 1 cm boven de couscous uitkomt. Leg een deksel op de kom en laat de couscous 5 minuten wellen. Roer hem daarna los met een vork en breng de couscous op smaak met wat peper, zout, citroensap en een klein scheutje olijfolie.
Snijd de komkommers in blokjes, de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten. Hak de groene kruiden fijn. Meng dit samen met de amandelen door de couscous.
Verdeel de couscous over 4 borden en verdeel de gehaktballetjes met de saus er overheen. Garneer de couscous met gehaktballetje met wat verkruimelde feta en extra groene kruiden.
Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in