Menu

Couscous met Marokkaanse gehaktballetjes

Ik heb weer een lekker makkelijk en snel recept voor jullie. Deze couscous met gehaktballetjes staat binnen een handomdraai op tafel en het is een echte gezinsfavoriet. Tenminste als jullie vertrouwen op het zeer kritische oordeel van mijn zoon Merlijn (2 jaar). Hij vond het heel lekker, nou ja ik moet ook niet overdrijven, hij vond vooral de Marokkaanse gehaktballetjes heel lekker. En de tomaat en komkommer viste hij keurig uit de couscous. Ik was in ieder geval tevreden. Voor de balletjes heb ik een hele lekkere kruidenpasta van Fairtrade Original gebruikt en dat is echt een aanrader. Ik ga dit vaker maken.

Wat ik zo fijn vind aan dit merk is dat het hartstikke puur is, er wordt niks kunstmatigs aan toegevoegd (en het is 100% plantaardig). Enkel tomaten, ui, knoflook, kruiden en specerijen. Superhandig!

Lekker puur

Fairtrade Original heeft een uitgebreid assortiment aan kruidenpasta’s. De currypasta’s ken je misschien wel, die gebruik ik zelf ook heel vaak. Maar ze hebben ook lekkere specerijenmengsels voor de Arabische keuken. Onder andere een mix voor shakshuka (lekker ontbijtgerecht), een pasta voor een stoofpotje, voor harira, voor geroosterde Libanese bloemkool en dus ook voor deze Marokkaanse gehaktballetjes. Wat ik zo fijn vind aan dit merk is dat het hartstikke puur is, er wordt niks kunstmatigs aan toegevoegd (en het is 100% plantaardig). Enkel tomaten, ui, knoflook, kruiden en specerijen. Superhandig als je snel iets lekker wilt maken en niet over een uitgebreide kruidenla beschikt. Daarnaast krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun product (dat is wat Fairtrade inhoudt) en wordt iedereen er een beetje beter van. Wel zo eerlijk.

Keep it simple

De gehaktballetjes stoof je in tomatensaus en de couscous heb ik lekker simpel gehouden. Wat tomaat, komkommer en vooral veel verse kruiden. In feite heb je dus ook maar één pan nodig voor dit recept voor couscous met gehaktballetjes. Je kan ook een hele uitgebreide couscous maken met bijvoorbeeld geroosterde groente uit de oven, maar ik houd van makkelijk dus ik heb meer een couscoussalade gemaakt. En dat is heerlijk in combinatie met die warme gehaktballetjes en kruidige tomatensaus. Ga jij dit maken?

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor de gehaktballetjes

Ingrediënten voor de couscous

  • 200 gr couscous
  • 400 ml bouillon
  • 0,5 komkommer
  • 200 gr cherrytomaten
  • 0,5 rode ui
  • 50 gr feta
  • Sap van een halve citroen
  • 40 gr amandelen
  • Handje verse peterselie (of koriander als je daarvan houdt)
  • Paar takjes verse munt
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en eventueel wat vers gehakte koriander of peterselie. Vorm balletjes ter grootte van een 2 euro munt en braad deze rondom aan in wat olijfolie. Voeg na een minuut of 5 de tomatenblokjes en de Fairtrade Original kruidenpasta toe en laat het geheel zo’n 10 – 15 minuten zachtjes stoven.

  2. Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon erop. Het is de bedoeling dat de bouillon tot 1 cm boven de couscous uitkomt. Leg een deksel op de kom en laat de couscous 5 minuten wellen. Roer hem daarna los met een vork en breng de couscous op smaak met wat peper, zout, citroensap en een klein scheutje olijfolie.

  3. Snijd de komkommers in blokjes, de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten. Hak de groene kruiden fijn. Meng dit samen met de amandelen door de couscous.

  4. Verdeel de couscous over 4 borden en verdeel de gehaktballetjes met de saus er overheen. Garneer de couscous met gehaktballetje met wat verkruimelde feta en extra groene kruiden.

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST