courgettesoep met zalm

Courgettesoep met zalm

Zin in een lekker soeprecept? Maak dan deze courgettesoep met zalm. Een hele snelle soep maar door de toppings kan hij ook zo op het menu van je favoriete lunchtentje. De mootjes zalm haal je bij de visboer en geven een heerlijke smokey smaak aan de soep. Houd je niet van vis?, dan zou je deze soep ook kunnen garneren met knapperig gebakken pancetta of een versgemaakte kruidenolie. Lekker variëren, dat is nou precies wat ik zo leuk vind aan koken. Met een simpele twist zet je al snel een heel ander gerecht op tafel. Bekijk hier al onze andere soeprecepten.

courgettesoep met zalm
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 gr courgette
  • 200 gr diepvries doperwten
  • 300 gr kruimige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 mootjes warmgerookte zalm
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • Sap en rasp van een halve citroen
  • 50 gr verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de courgettes in halve maantjes en hak de knoflook fijn. Fruit dit samen met een snuf (witte) peper gedurende 5 minuten aan in iets olijfolie.

  2. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg ze bij de courgettesoep en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg de doperwten (houd iets achter ter garnering) en de basilicum toe en laat de courgettesoep nog 5 min. zachtjes koken. Gebruik je verse erwten, voeg ze dan gelijk met de aardappelen toe.

  3. Pureer de courgettesoep glad met een staafmixer en breng deze op smaak met peper en zout.

  4. Voeg de rasp en het sap van een halve citroen toe aan de crème fraîche. Breng de citroenroom op smaak met peper en zout. Trek de gerookte zalm uit elkaar. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met een lepeltje van de citroenroom, de warmgerookte zalm en wat vers erwten.

    Serveer de courgettesoep met zalm met brood.

courgettesoep met zalm
courgettesoep met zalm

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in