Menu
courgette-halloumi-spiezen-7.jpg

BBQ groentespiezen met courgette en halloumi

Lekker is dit! Barbecue groentespiezen met courgette en halloumi. Supersimpel en net even wat anders dan anders. En ook een fijne afwisseling tussen de burgers, worstjes en andere vleesspiezen. Deze bbq groentespiezen zijn perfect voor de vegetarische barbecue. Ik ben al jaren fan van halloumi. Je kunt het kopen bij de Turk en sommige AH’s hebben het ook. Het is een stevig kaasje dat perfect is om te grillen, te roosteren of op de barbecue te leggen. Het behoudt namelijk haar vorm. En zo op een spiesje met courgette, rode ui en wat kruiden is dat heerlijk. Je kunt deze bbq groentespiezen eventueel ook in de oven (200 graden, ongeveer 10 minuten) of op de grill bereiden. Een lekker vegetarisch bbq gerecht. Bekijk hier al onze bbq recepten voor nog meer inspiratie.

Ingrediënten voor 4 st.
1 courgette
1 rode ui
200 gr halloumi
1 teentje knoflook
1 tl oregano
Peper en zout
4 el olijfolie

Zo maak je het
Pers een teentje knoflook uit boven de olijfolie. Breng dit op smaak met oregano en wat peper en zout.

Was de courgette en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

Snijd de halloumi in blokjes.

Pel de ui en snijd deze in partjes.

Rijg dit om en om op een satéprikker.

Bestrijk de courgette halloumi spiezen met de kruidenolie.

Rooster de courgette spiezen in ongeveer 4 – 6 minuten goudbruin op de bbq.

Serveer meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan