Cobbler met blauwe bessen

Cobbler met blauwe bessen

Ooit van een cobbler gehoord? Het is een Amerikaans toetje uit de oven dat bestaat uit warm fruit met deeg erop. De Amerikaanse versie van een crumble zeg maar. Je eet het met ijs of met slagroom of met allebei. Deze cobbler met blauwe bessen is heel eenvoudig om te maken. In plaats van blauwe bessen kan je ook frambozen gebruiken, of appel of een mengeling van fruit. Net wat je lekker vindt. Ga jij dit dessert proberen?

ingredient blauwe bessen
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 - 6 personen

  • 750 gr blauwe bessen (uit de diepvries)
  • 1 el maizena
  • 2 el suiker
  • 75 gr suiker
  • 100 gr koude roomboter
  • 160 ml karnemelk
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el kaneelsuiker (0,5 tl kaneel + 2 el suiker)
  • Snuf zout

Lekker met

  • Slagroom
  • Vanille ijs

Materiaal

  • Ovenbestendige pan of schaal van 23 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven – en onderwarmte).

  2. Doe het de blauwe bessen in een ovenschaal en voeg 2 el suiker en 1 el maïzena toe en roer even om.

  3. Doe het bakmeel, de koude boter (in blokjes) en 75 gr suiker in een keukenmachine en mix totdat er kruimels ontstaan. Voeg beetje bij beetje de karnemelk toe. Mix opnieuw totdat het beslag mooi samenkomt. Schep het beslag over het fruit. Garneer met de kaneelsuiker.

  4. Bak de cobbler met blauwe bessen in 45-50 minuten goudbruin in de oven. Serveer met vanille ijs of slagroom.

Cobbler met blauwe bessen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in