Cobbler met blauwe bessen
Ooit van een cobbler gehoord? Het is een Amerikaans toetje uit de oven dat bestaat uit warm fruit met deeg erop. De Amerikaanse versie van een crumble zeg maar. Je eet het met ijs of met slagroom of met allebei. Deze cobbler met blauwe bessen is heel eenvoudig om te maken. In plaats van blauwe bessen kan je ook frambozen gebruiken, of appel of een mengeling van fruit. Net wat je lekker vindt. Ga jij dit dessert proberen?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 - 6 personen
- 750 gr blauwe bessen (uit de diepvries)
- 1 el maizena
- 2 el suiker
- 75 gr suiker
- 100 gr koude roomboter
- 160 ml karnemelk
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 el kaneelsuiker (0,5 tl kaneel + 2 el suiker)
- Snuf zout
Lekker met
- Slagroom
- Vanille ijs
Materiaal
- Ovenbestendige pan of schaal van 23 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven – en onderwarmte).
Doe het de blauwe bessen in een ovenschaal en voeg 2 el suiker en 1 el maïzena toe en roer even om.
Doe het bakmeel, de koude boter (in blokjes) en 75 gr suiker in een keukenmachine en mix totdat er kruimels ontstaan. Voeg beetje bij beetje de karnemelk toe. Mix opnieuw totdat het beslag mooi samenkomt. Schep het beslag over het fruit. Garneer met de kaneelsuiker.
Bak de cobbler met blauwe bessen in 45-50 minuten goudbruin in de oven. Serveer met vanille ijs of slagroom.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in