Cobbler met blauwe bessen

Cobbler met blauwe bessen

Ooit van een cobbler gehoord? Het is een Amerikaans toetje uit de oven dat bestaat uit warm fruit met deeg erop. De Amerikaanse versie van een crumble zeg maar. Je eet het met ijs of met slagroom of met allebei. Deze cobbler met blauwe bessen is heel eenvoudig om te maken. In plaats van blauwe bessen kan je ook frambozen gebruiken, of appel of een mengeling van fruit. Net wat je lekker vindt. Ga jij dit dessert proberen?

Cobbler met blauwe bessen
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 - 6 personen

  • 750 gr blauwe bessen (uit de diepvries)
  • 1 el maizena
  • 2 el suiker
  • 75 gr suiker
  • 100 gr koude roomboter
  • 160 ml karnemelk
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el kaneelsuiker (0,5 tl kaneel + 2 el suiker)
  • Snuf zout

Lekker met

  • Slagroom
  • Vanille ijs

Materiaal

  • Ovenbestendige pan of schaal van 23 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven – en onderwarmte).

  2. Doe het de blauwe bessen in een ovenschaal en voeg 2 el suiker en 1 el maïzena toe en roer even om.

  3. Doe het bakmeel, de koude boter (in blokjes) en 75 gr suiker in een keukenmachine en mix totdat er kruimels ontstaan. Voeg beetje bij beetje de karnemelk toe. Mix opnieuw totdat het beslag mooi samenkomt. Schep het beslag over het fruit. Garneer met de kaneelsuiker.

  4. Bak de cobbler met blauwe bessen in 45-50 minuten goudbruin in de oven. Serveer met vanille ijs of slagroom.

Cobbler met blauwe bessen

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (10 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Notenvrije recepten Kerst Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in