Club Sandwich met zalm

Club Sandwich met zalm

Een van de dingen die ik nu vanwege mijn zwangerschap moet missen is gerookte zalm. Deze club sandwich met zalm maakte ik dan ook speciaal voor Maurits. Hij kon na een weekendje Down the rabbit hole wel iets voedzaams gebruiken. Ik moest mij wel echt inhouden om geen hap te nemen. Normaal steek ik tijdens het koken al snel iets in mijn mond, stukje komkommer, reepje zalm. Maar nu kan dat dus even niet. Komt wel weer.

Het maken van een club sandwich is heel simpel. Het is eigenlijk een dubbel belegde boterham met daarop al je favo ingrediënten. Ik vind het zelf lekker als het brood getoast is, maar je kunt dit ook gewoon zacht houden. Als basis gebruikte ik een bieslook roomkaas. Je kan dit kant en klaar kopen of zelf maken door wat vers gehakte bieslook te mengen met naturel roomkaas.  Lekker fris in combinatie met de zalm.  Ik voegde nog wat veldsla, avocado, rode ui, komkommer en natuurlijk de zalm toe en klaar was de lunch. Een feestje op je bord, maar stiekem heel gemakkelijk om te maken.

In plaats van zalm kan je ook een club veg maken met gegrilde groentes zoals paprika, courgette en aubergine.  Ook een aanrader!

club sandwich met zalm club sandwich met zalm

Ingrediënten voor 1 club sandwich
3 boterhammen (ik gebruik speltbrood)
2 el bieslook roomkaas
80 gr gerookte zalm
5 cm komkommer
0,5 avocado
0,5 rode ui
Handje veldsla
Peper en zout

Zo maak je het
Rooster de boterhammen kort in je broodrooster (of onder de grill of in een grillpan).

Smeer 2 boterhammen rijkelijk in met de roomkaas. Verdeel de gerookte zalm hierover. Breng dit op smaak met iets peper en zout.

Snijd de komkommer en de avocado in plakjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de club sandwich.

Maak het af met een handje veldsla.

Stapel de boterhammen nu op elkaar en eindig met de overgebleven boterham.

Snijd de club sandwich met zalm diagonaal door en serveer meteen.

club sandwich met zalm club sandwich met zalm

 

 

 

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Zalm Vis recepten Lunch

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

7 oktober 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in