Menu

Citroensiroop met munt

Ik drink voornamelijk water, koffie en af en toe een wijntje. Maar als ik eens zin heb in iets anders, dan maak ik deze citroensiroop met munt. Ik hou van frisse smaken en deze citroensiroop is lekker fris door de citroenen en de toevoeging van munt. Het perfecte zomerdrankje als je het mij vraagt. Zelf citroensiroop maken is helemaal niet moeilijk. En dan weet je zeker dat er geen troep in zit. Ik gebruik meestal biologische citroenen. Dat vind ik fijner om te gebruiken in een siroop.

Vakantieplannen!

We gaan langzamerhand al weer richting het einde van de zomer. Ben je al op vakantie geweest of heb je het nog tegoed? Ik ga eind augustus nog een weekje naar Skiathos met Chris & Lasse. Ik kijk er enorm naar uit. Wij zijn ontzettende Griekenland liefhebbers en ik ben erg benieuwd naar Skiathos. Het is een wat kleiner eilandje dichtbij het vaste land van Griekenland. Het gaat een weekje ultiem relaxen worden. Zwemmen, zonnen, spelen met Lasse en lekker eten. Ik kijk nu al uit naar de souvlaki’s, tzatziki’s en Griekse mezzes.

Maar eerst deel ik dit recept voor homemade citroensiroop met jullie. Je kunt het aanlengen met water, maar je zou er ook een lekkere cocktail van kunnen maken. Of gebruik in plaats van plat water eens bruisend water. Ook superlekker! Deze citroensiroop komt altijd wel van pas.

1 kleine fles

Ingrediënten voor 1 kleine fles

 • 5/6 citroenen (ong. 250ml sap)
 • 250 ml water
 • 200 gr suiker
 • 10 gr verse munt (+ extra voor garnering)

Zo maak je het

 1. Pers de citroenen uit. Je hebt ongeveer 250 ml citroensap nodig.

 2. Doe het citroensap met het water en de suiker in een steelpan. Voeg de schil van 1 citroen toe. Laat dit 45 minuten trekken op zacht vuur.

 3. Zet het vuur uit en voeg de munt toe. Laat het volledig afkoelen en zeef het mengsel. Giet de citroensiroop in een schone gesteriliseerde fles.

 4. Serveer de citroensiroop met wat verse munt, koud water en een schijfje citroen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

6 reacties

 • Pauline
  28 augustus 2019 om 09:55

  Ja.

 • Conny van Dam
  20 augustus 2019 om 16:49

  Moet het sap zachtjes koken?

 • Pauline
  19 augustus 2019 om 08:55

  Nee eigenlijk niet. In siroop hoort suiker, dat is ook voor de houdbaarheid.

 • Pauline
  19 augustus 2019 om 08:53

  Als je een gesteriliseerde fles gebruikt is het vrij lang houdbaar. Maar gebruik in dit geval vooral je zintuigen om te kijken of het nog goed is.

 • Elske1986
  16 augustus 2019 om 20:25

  Ziet er goed uit! Hoelang is het houdbaar?

 • Michael
  16 augustus 2019 om 12:34

  Lijkt me een lekker recept! Vraag is alleen is er ook een vervanger voor de suiker?

Reactie plaatsen

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST