Citroensiroop met munt

Citroensiroop met munt

Ik drink voornamelijk water, koffie en af en toe een wijntje. Maar als ik eens zin heb in iets anders, dan maak ik deze citroensiroop met munt. Ik hou van frisse smaken en deze citroensiroop is lekker fris door de citroenen en de toevoeging van munt. Het perfecte zomerdrankje als je het mij vraagt. Zelf citroensiroop maken is helemaal niet moeilijk. En dan weet je zeker dat er geen troep in zit. Ik gebruik meestal biologische citroenen. Dat vind ik fijner om te gebruiken in een siroop.

Vakantieplannen!

We gaan langzamerhand al weer richting het einde van de zomer. Ben je al op vakantie geweest of heb je het nog tegoed? Ik ga eind augustus nog een weekje naar Skiathos met Chris & Lasse. Ik kijk er enorm naar uit. Wij zijn ontzettende Griekenland liefhebbers en ik ben erg benieuwd naar Skiathos. Het is een wat kleiner eilandje dichtbij het vaste land van Griekenland. Het gaat een weekje ultiem relaxen worden. Zwemmen, zonnen, spelen met Lasse en lekker eten. Ik kijk nu al uit naar de souvlaki’s, tzatziki’s en Griekse mezzes.

Maar eerst deel ik dit recept voor homemade citroensiroop met jullie. Je kunt het aanlengen met water, maar je zou er ook een lekkere cocktail van kunnen maken. Of gebruik in plaats van plat water eens bruisend water. Ook superlekker! Deze citroensiroop komt altijd wel van pas.

Citroensiroop met munt
Citroensiroop met munt
feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Ingrediënten voor 1 kleine fles

  • 5/6 citroenen (ong. 250ml sap)
  • 250 ml water
  • 200 gr suiker
  • 10 gr verse munt (+ extra voor garnering)

Zo maak je het

  1. Pers de citroenen uit. Je hebt ongeveer 250 ml citroensap nodig.

  2. Doe het citroensap met het water en de suiker in een steelpan. Voeg de schil van 1 citroen toe. Laat dit 45 minuten trekken op zacht vuur.

  3. Zet het vuur uit en voeg de munt toe. Laat het volledig afkoelen en zeef het mengsel. Giet de citroensiroop in een schone gesteriliseerde fles.

  4. Serveer de citroensiroop met wat verse munt, koud water en een schijfje citroen.

Citroensiroop met munt
Citroensiroop met munt
Citroensiroop met munt

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (22 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Kinderrecepten Lente recepten Zomer recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in