Starbucks citroencake
Een lekkere plak citroencake, liefst nog een beetje kleverig, daar worden we allemaal blij van toch? Als je graag een plak cake bij je koffie besteld bij Starbucks dan ga je hier heel gelukkig van worden. Dit is namelijk het recept van de Starbucks Lemon Loaf. Ik heb het van Louie Baked Louie) en hoe hij er aan komt, dat weet ik eigenlijk ook niet. Lekker is dit cakerecept wel. De icing bovenop maakt het helemaal af. Liever een wat gezondere citroen cake? Dan is dit recept met kwark ook een aanrader.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 cake
- 200 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 3 eieren
- 220 gr kristalsuiker
- 40 gr roomboter (kamertemperatuur)
- Sap en rasp van 2 citroenen
- 130 ml zonnebloemolie
- Snuf zout
Icing
- 140 gr poedersuiker
- 2 el water
- Sap van een halve citroen
Materiaal
- Cakevorm 23 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Zeef de bloem met het bakpoeder en zout boven een grote kom. Mix in een andere kom de natte ingrediënten: de eieren, de suiker, boter, de helft van de citroenrasp, het sap en de olie.
Mix de natte ingrediënten met de droge ingredienten en meng tot een glad beslag.
Vet een cakevorm van 23 cm in met wat bakspray of boter en giet het beslag in de vorm. Bak de citroen cake in ongeveer 45 – 50 minuten af. Als de bovenkant te donker wordt, dek je deze af met wat aluminium folie. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Het kan zijn dat het in jouw oven wat langer duurt. Laat de cake afkoelen op een rooster.
Maak een glazuur van de poedersuiker, het water en het citroensap. Giet de icing over de afgekoelde cake. Wat er naast valt kan je er met een lepel nog een keer overheen gieten. Garneer met de overgebleven citroenrasp. Laat de icing hard worden en geniet lekker van deze cake.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in