
Yoghurtcake met frosting
Deze citroen yoghurtcake met frosting is echt superlekker. Fris en zoet tegelijk, daar hou ik van. Ik houd tegenwoordig niet meer zo van dat hele zoete. Maar gebakjes en cakes met citroen kan ik juist wel weer waarderen. Omdat de citroen het zoete dan een beetje neutraliseert. Bovendien ben ik sowieso fan van frisse smaken als citroen of limoen. Deze yoghurtcake is extra fris, omdat ik yoghurt heb gebruikt in het beslag. Je kan ook kwark gebruiken. Dit zorgt ook nog eens voor extra proteïnen en geeft de cake een beetje een smeuige structuur. De frosting maak ik met roomkaas. Ook dat geeft een lekker fris smaakje aan de citroen yoghurtcake en dat past natuurlijk perfect bij deze zonnige lentedagen.




De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 1 cake (23cm)
- 200 gr bloem
- 100 gr Griekse yoghurt
- 4 eieren
- 200 gr suiker
- 2 tl bakpoeder
- 1 citroen
- 80 ml zonnebloemolie
- snuf zout
Voor de frosting
- 200 gr roomkaas
- 2 el poedersuiker
- sap halve citroen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop met een garde een glad mengsel van de eieren, de Griekse yoghurt en de suiker.
Was de citroen. Voeg de rasp (alleen het gele gedeelte) en het sap van de citroen bij het eimengsel. Voeg de olie toe.
Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het mengsel.
Vet een cakevorm in met een bakspray of boter en giet het cakemengsel in de vorm. Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat de cake iets afkoelen in de vorm en stort hem dan op een cakerooster. Als de cake volledig afgekoeld is, kun je de frosting maken. Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en 2 el poedersuiker.
Verdeel de frosting over de cake. Rasp wat schil van de citroen eroverheen.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan