Menu

Pasen: Citroen yoghurtcake met frosting

Deze citroen yoghurtcake met frosting is echt superlekker. Fris en zoet tegelijk, daar hou ik van. Ik hou tegenwoordig niet meer zo van dat hele zoete. Maar gebakjes en cakes met citroen kan ik juist wel weer waarderen. Omdat de citroen het zoete een beetje neutraliseert. Bovendien ben ik sowieso fan van frisse smaken als citroen of limoen. Deze citroen yoghurtcake is extra fris, omdat ik yoghurt heb gebruikt in het beslag. Dit zorgt ook nog eens voor extra proteïnen en geeft de cake een beetje een smeuige structuur. De frosting maak ik met roomkaas. Ook dat geeft een lekker fris smaakje aan de citroen yoghurtcake en dat past natuurlijk perfect bij deze zonnige lentedagen.

Citroen yoghurtcake voor de paasbrunch

Ga je thuis gezellig pasen vieren met je gezin of huisgenootjes? Dan komt deze citroen yoghurtcake goed van pas. Lekker voor bij de paasbrunch of ’s middags bij de koffie of thee. En het is natuurlijk ook heel erg leuk om te gaan bakken momenteel. We moeten met z’n allen zoveel mogelijk thuis blijven en dan is bakken een leuke afleiding. Je kunt het eventueel ook samen met de kids doen. Weet jij al wat je gaat maken voor Pasen? Sla je favoriete paasrecepten op in je account, zodat je ze makkelijk terug kunt vinden. Je kunt ook een persoonlijke lijst aanmaken met enkel paasrecepten. Handig als inspiratie!

1 cake

Ingrediënten voor 1 cake (23cm)

  • 200 gr bloem
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • 200 gr suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 citroen
  • 80 ml zonnebloemolie
  • snuf zout

Voor de frosting

  • 200 gr roomkaas
  • 2 el poedersuiker
  • sap halve citroen

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Klop met een garde een glad mengsel van de eieren, de Griekse yoghurt en de suiker.

  3. Was de citroen. Voeg de rasp (alleen het gele gedeelte) en het sap van de citroen bij het eimengsel. Voeg de olie toe.

  4. Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het mengsel.

  5. Vet een cakevorm in met een bakspray of boter en giet het cakemengsel in de vorm. Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

  6. Laat de cake iets afkoelen in de vorm en stort hem dan op een cakerooster. Als de cake volledig afgekoeld is, kun je de frosting maken. Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en 2 el poedersuiker.

  7. Verdeel de frosting over de cake. Rasp wat schil van de citroen eroverheen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.