citroencake

Yoghurtcake met frosting

Deze citroen yoghurtcake met frosting is echt superlekker. Fris en zoet tegelijk, daar hou ik van. Ik houd tegenwoordig niet meer zo van dat hele zoete. Maar gebakjes en cakes met citroen kan ik juist wel weer waarderen. Omdat de citroen het zoete dan een beetje neutraliseert. Bovendien ben ik sowieso fan van frisse smaken als citroen of limoen. Deze yoghurtcake is extra fris, omdat ik yoghurt heb gebruikt in het beslag. Je kan ook kwark gebruiken. Dit zorgt ook nog eens voor extra proteïnen en geeft de cake een beetje een smeuige structuur. De frosting maak ik met roomkaas. Ook dat geeft een lekker fris smaakje aan de citroen yoghurtcake en dat past natuurlijk perfect bij deze zonnige lentedagen.

citroencake
amandel cake
citroen yoghurtcake

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 cake (23cm)

  • 200 gr bloem
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • 200 gr suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 citroen
  • 80 ml zonnebloemolie
  • snuf zout

Voor de frosting

  • 200 gr roomkaas
  • 2 el poedersuiker
  • sap halve citroen

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Klop met een garde een glad mengsel van de eieren, de Griekse yoghurt en de suiker.

  3. Was de citroen. Voeg de rasp (alleen het gele gedeelte) en het sap van de citroen bij het eimengsel. Voeg de olie toe.

  4. Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het mengsel.

  5. Vet een cakevorm in met een bakspray of boter en giet het cakemengsel in de vorm. Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

  6. Laat de cake iets afkoelen in de vorm en stort hem dan op een cakerooster. Als de cake volledig afgekoeld is, kun je de frosting maken. Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en 2 el poedersuiker.

  7. Verdeel de frosting over de cake. Rasp wat schil van de citroen eroverheen.

citroencake
yoghurtcake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in