
Citroen maanzaad taart
Zin in een lekker fris taartje? Dan moet je deze citroen maanzaad cake met roomkaasvulling echt even proberen. Ondanks de creamcheese frosting is het toch een licht taartje. Dat komt omdat we als basis een biscuit gebruiken, hier zit geen boter in en dit is mega luchtig. Dé ideale basis voor een taart als je het ons vraagt. De lemoncurd, citroen en maanzaad maken het een echte dooreter. Maar geldt dat niet stiekem voor iedere taart? Zoek je iets anders? Kijk dan hier voor nog meer lekkere taartrecepten.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor het biscuit
- 4 eieren
- 120 gr suiker
- 100 gr bloem
- 20 gr maïzena
- 2 el maanzaad
- Rasp van 1 citroen (bio)
Vulling
- 200 gr lemoncurd (recept)
- 350 gr roomkaas (Philadelphia naturel)
- 300 ml slagroom
- 70 gr suiker
- 2 el maanzaad
- 1 zakje klopfix
Materiaal
- Springvorm 20 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
Begin met het maken van het biscuit. Mix de eieren met de suiker en de citroenrasp gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel en stevig is geworden. Spatel de bloem, maïzena en het maanzaad voorzichtig door het eimengsel.
Vet de vorm goed in met een bakspray en verhoog de randen eventueel met wat bakpapier. Giet het biscuitbeslag in de vorm. Bak het biscuit in ongeveer 45 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er het zachtjes terugveert als je erop drukt. Laat het biscuit vervolgens afkoelen.
Maak de lemoncurd volgens het recept of gebruik een kant en klare variant. Voor de roomkaas vulling klop je de roomkaas luchtig met een mixer. Voeg de slagroom, de suiker en een zakje klopfix (dit zorgt voor extra stevigheid) toe en mix het goed door elkaar. De vulling is klaar als deze lekker luchtig maar ook stevig is geworden. Zet het even in de koelkast.
Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door. Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van lemoncurd. Verdeel 1/3 van de roomkaas vulling over de taart. Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen. Leg dan de deksel op de taart. Verdeel de rest van de vulling over de bovenkant en zijkanten. Probeer dit zo strak mogelijk af te smeren met een paletmes.
Garneer de taart met het maanzaad. Laat de citroen maanzaad cake nog even opstijven in de koelkast en serveer hem dan meteen.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan