citroen kwarktaart

Citroen kwarktaart

Dit is echt een lekker recept voor citroen kwarktaart. Wij zijn dol op deze klassieker. Als je van frisse smaken houdt, dan zit je met deze taart wel goed. Er zit citroen in de bodem, in de vulling en ook nog in de topping, want we maakten een mooie lemon curd swirl. Ziet er heel mooi uit, maar is echt heel makkelijk. Je hebt zelfs geen oven nodig. Probeer ook eens deze lekkere no bake taarten.

Als je van frisse smaken houdt, dan zit je met deze taart wel goed.

Pauline

citroen kwarktaart
citroen yoghurt taart
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 10 personen

  • 500 gr kwark (ik gebruik volle kwark)
  • 250 ml slagroom
  • 150 gr suiker
  • 2 citroenen (sap en rasp)
  • 8 blaadjes gelatine
  • 175 gr citroenkoekjes
  • 100 gr roomboter
  • 2,5 el lemoncurd (recept)

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Laat de roomboter smelten in een pannetje. Maal de citroenkoekjes fijn in een keukenmachine (of met een deegroller) en roer ze door de roomboter. Verdeel het mengsel over de vorm en druk het goed aan. Dit gaat het makkelijkste met de achterkant van een glas. Laat de bodem even opstijven in de koelkast.

  2. Laat de gelatine weken in koud water. Rasp de 2 citroenen en pers ze uit. Verwarm dit in een pannetje. Knijp de geweekte gelatine uit en laat dit oplossen in het warme citroensap. Laat iets afkoelen.

  3. Roer de kwark los in een kom. Voeg het gelatinemengsel bij de kwark en roer goed door, zodat er geen klontjes ontstaan. Klop in een andere kom de slagroom met de suiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark.  Giet het mengsel op de koekjesbodem.

  4. Verdeel 2,5 el lemoncurd over de vulling. Maak er met een mes een mooie swirl van.

  5. Laat de citroen kwarktaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.

fris taart recept
zelf kwarktaart maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (63 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.