Menu
Cinnamon-rolls-UPK-21-02-BLOGPOST-371.jpg

Cinnamon rolls met roze glazuur

Vandaag een leuk bakrecept voor cinnamon rolls. Kaneelbroodjes! Je maakt ze van gezoet deeg. Wij vinden het zo leuk om dit soort broodjes te maken. Broodjes maken klinkt soms best ingewikkeld, wij denken dat het komt omdat het deeg moet rijzen. Wanneer het lekker warm in huis is lukt dat altijd supergoed (bijvoorbeeld in de zomer) in 30 minuten is opeens je deeg verdubbelt. Maar op een regenachtige dag, is het wat kouder in huis en dan lijkt het een eeuwigheid te duren. Wij hebben hier een trucje voor. Zet het deeg in de oven! Let daarbij wel op een paar dingen: verwarm de oven voor op 30 graden, warmer is niet nodig en dek de kom met het deeg goed af met plasticfolie (op een temperatuur van 30 graden gebeurd er niets met de folie) zodat het deeg niet uitdroogt. Wij vonden het leuk om de cinnamon rolls te versieren met roze glazuur. Die maak je heel eenvoudig van frambozen, poedersuiker en eiwitten en het glazuur drizzle je over de kaneelbroodjes. Natuurlijk kun je ook witte glazuur maken als je dat mooier vindt, laat dan de frambozen uit het recept. En ga jij ze maken?

12 stuks

Ingrediënten voor 12 st.

  • 385 gr bloem
  • 1 zakje gist (van 7 gram)
  • 200 ml volle melk
  • 55 + 20 gr roomboter
  • 60 gr kristalsuiker
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 1 snufje zout
  • 1,5 + 1 tl kaneel

Voor het glazuur

  • 250 gr poedersuiker
  • 6 frambozen
  • 2 eiwitten

Zo maak je het

  1. Schenk de melk in een steelpannetje en voeg 55 gram roomboter toe. Breng zachtjes aan de kook tot dat de boter gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur, roer de gist door de melk en laat 7-10 minuten staan.

  2. Meng de kristalsuiker, bloem, 1,5 theelepel kaneel en het zout in een mengkom. Schenk langzaam het melkboter-mengsel er bij en kneed in 7-10 minuten tot een elastisch deeg. Maak er een bal van en leg in een mengkom. Denk af met een vochtige doek en laat 45 minuten rijzen (of laat rijzen zoals beschreven in de tekst hierboven).

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht)

  4. Rol het gerezen deeg uit tot een dunne, rechthoekige plak van ongeveer een vel A4. Smelt 20 gram roomboter in een steelpannetje, laat een klein beetje afkoelen en smeer daarna het deeg in met de gesmolten boter. Meng de bruine basterdsuiker met een tl kaneel en strooi dit over het deeg en rol het deeg vervolgens stevig op tot een worst. Snijd de deegrol in 12 plakken van 2 cm.

  5. Leg de plakken deeg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een vochtige theedoek en laat de broodjes nog een keer 20 minuten rijzen.

  6. Bak de cinnamon rolls in de 20 minuten goudbruin.

  7. Maak de roze glazuur door de eiwitten in een kom los te kloppen. Meng beetje bij beetje de poedersuiker door de eiwitten tot je een dik glazuur hebt. Doe de frambozen in een zeefje en druk ze boven het glazuur uit, meng het sap door de glazuur zodat het mooi roze wordt. Drizzle het glazuur over de kaneelbroodjes.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan