Chow mein
Zin in lekker snel klaar? Maak dan eens chow mein, het populaire Chinese maaltje op basis van gebakken noedels. Dit mie gerecht is perfect voor doordeweeks en we hebben er lekker veel groenten in gestopt. Gezond én snel dus, want hij staat in 20 minuten bij jou op tafel. Wij maakten onze chow mein met stukjes kip, sugarsnaps, paksoi, wortel en een woksaus van sojasaus, sesamolie en ketjap. We hebben het recept mild gehouden. Maar houd je van meer pit, voeg dan gerust een extra rood pepertje toe. Wil je graag nog wat extra groenten erbij eten? Serveer de chow mein met deze rauwkostsalade.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr mie
- 300 gr kipfilets
- 3 eieren
- 150 gr sugarsnaps
- 1 paksoi
- 50 gr julienne wortel
- 1 stukje gember (ca 1,5 cm)
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 4 bosuien
- 2 el sojasaus
- 2 el ketjap manis
- 3 el sesamolie
- zonnebloemolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking. Dep de kipfilets met een stukje keukenpapier droog, bestrooi rondom met peper en zout en snijd in plakjes.
Maak de gember schoon en hak fijn. Haal de zaadjes uit de peper en hak samen met de knoflook fijn. Snijd de bosui en paksoi in grove stukken. Houd het groen van de paksoi apart en halveer de sugar snaps.
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wok. Bak de stukjes kip goudbruin, roerbak de gember, rode peper en knoflook 1-2 minuten mee. Voeg de paksoi (niet het groen) en sugarsnaps toe en bak 2-3 minuten mee. Giet de mie af door een vergiet en schep door de groenten. Schenk de sojasaus, ketjap manis en sesamolie in de pan en kook al omscheppend, in 2-3 minuten tot een saus. Schep het groen van de paksoi en de wortel julienne erdoor en warm 1 minuut mee.
Klop ondertussen de eieren los, breng ze op smaak met peper en zout en bak er 2 omeletjes van. Snijd in reepjes. Verdeel de chow mein over de borden en geef de omeletreepjes erbij.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in