
Chow mein
Zin in lekker snel klaar? Maak dan eens chow mein, het populaire Chinese maaltje op basis van gebakken noedels. Dit mie gerecht is perfect voor doordeweeks en we hebben er lekker veel groenten in gestopt. Gezond én snel dus, want hij staat in 20 minuten bij jou op tafel. Wij maakten onze chow mein met stukjes kip, sugarsnaps, paksoi, wortel en een woksaus van sojasaus, sesamolie en ketjap. We hebben het recept mild gehouden. Maar houd je van meer pit, voeg dan gerust een extra rood pepertje toe. Wil je graag nog wat extra groenten erbij eten? Serveer de chow mein met deze rauwkostsalade.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 250 gr mie
- 300 gr kipfilets
- 3 eieren
- 150 gr sugarsnaps
- 1 paksoi
- 50 gr julienne wortel
- 1 stukje gember (ca 1,5 cm)
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 4 bosuien
- 2 el sojasaus
- 2 el ketjap manis
- 3 el sesamolie
- zonnebloemolie
- peper en zout
Zo maak je het
Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking. Dep de kipfilets met een stukje keukenpapier droog, bestrooi rondom met peper en zout en snijd in plakjes.
Maak de gember schoon en hak fijn. Haal de zaadjes uit de peper en hak samen met de knoflook fijn. Snijd de bosui en paksoi in grove stukken. Houd het groen van de paksoi apart en halveer de sugar snaps.
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wok. Bak de stukjes kip goudbruin, roerbak de gember, rode peper en knoflook 1-2 minuten mee. Voeg de paksoi (niet het groen) en sugarsnaps toe en bak 2-3 minuten mee. Giet de mie af door een vergiet en schep door de groenten. Schenk de sojasaus, ketjap manis en sesamolie in de pan en kook al omscheppend, in 2-3 minuten tot een saus. Schep het groen van de paksoi en de wortel julienne erdoor en warm 1 minuut mee.
Klop ondertussen de eieren los, breng ze op smaak met peper en zout en bak er 2 omeletjes van. Snijd in reepjes. Verdeel de chow mein over de borden en geef de omeletreepjes erbij.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan