
Chocoladepudding met room
Dit recept voor chocoladepudding met room is een echt klassiek nagerecht voor kerst, vind je ook niet? Zelf chocoladepudding maken is helemaal niet ingewikkeld, maar wel 10 x lekkerder dan de kant-en-klare versie. Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig. Voor de stevigheid van de chocoladepudding gebruiken we gelatine. En natuurlijk maken we hem af met verse opgeklopte slagroom. Deze klassieke chocoladepudding met room is het perfecte dessert voor het kerstdiner. Ga jij dit chocoladepudding recept proberen?
Schaaf voor een extra feestelijk resultaat nog wat chocolade over de slagroom heen. Dit doe je heel eenvoudig door met een mes over een reep chocolade te schrapen.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 6 personen
- 250 ml melk
- 250 + 125 ml slagroom
- 4 blaadjes gelatine
- 150 gr pure chocolade (+ extra om te garneren)
- 40 + 15 gr suiker
Materiaal
- Puddingvorm (500 ml)
- Of kleine schaaltjes
Zo maak je het
Laat de gelatine weken in een bakje met koud water.
Verhit 250 ml slagroom en de melk met 40 gr suiker gedurende 10 minuten in een steelpannetje. Zorg ervoor dat de suiker oplost in de room.
Hak de chocolade in kleine stukjes en houd iets achter ter garnering.
Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer dit met een garde door de hete slagroom. Zorg dat de gelatine goed oplost. Voeg nu de gehakte chocolade toe en meng alles door elkaar.
Giet het mengsel in een ingevette puddingvorm of in kleine eenpersoonsschaaltjes. Je kan het voor de zekerheid nog even zeven, dan weet je zeker dat je geen klontjes krijgt. Laat de chocoladepudding minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.
Klop de resterende slagroom stijf met een el suiker. Garneer de chocoladepudding met de slagroom en wat chocoladeschaafsel.



Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan