Recept klassieke chocoladepudding

Chocoladepudding met room

Dit recept voor chocoladepudding met room is een echt klassiek nagerecht voor kerst, vind je ook niet? Zelf chocoladepudding maken is helemaal niet ingewikkeld, maar wel 10 x lekkerder dan de kant-en-klare versie. Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig. Voor de stevigheid van de chocoladepudding gebruiken we gelatine. En natuurlijk maken we hem af met verse opgeklopte slagroom. Deze klassieke chocoladepudding met room is het perfecte dessert voor het kerstdiner. Ga jij dit chocoladepudding recept proberen?

Schaaf voor een extra feestelijk resultaat nog wat chocolade over de slagroom heen. Dit doe je heel eenvoudig door met een mes over een reep chocolade te schrapen.

Pauline

Recept chocoladepudding met room
Chocoladepudding met gelatine
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 ml melk
  • 250 + 125 ml slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • 150 gr pure chocolade (+ extra om te garneren)
  • 40 + 15 gr suiker

Materiaal

  • Puddingvorm (500 ml)
  • Of kleine schaaltjes

Zo maak je het

  1. Laat de gelatine weken in een bakje met koud water.

  2. Verhit 250 ml slagroom en de melk met 40 gr suiker gedurende 10 minuten in een steelpannetje. Zorg ervoor dat de suiker oplost in de room.

  3. Hak de chocolade in kleine stukjes en houd iets achter ter garnering.

  4. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer dit met een garde door de hete slagroom. Zorg dat de gelatine goed oplost. Voeg nu de gehakte chocolade toe en meng alles door elkaar.

  5. Giet het mengsel in een ingevette puddingvorm of in kleine eenpersoonsschaaltjes. Je kan het voor de zekerheid nog even zeven, dan weet je zeker dat je geen klontjes krijgt. Laat de chocoladepudding minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.

  6. Klop de resterende slagroom stijf met een el suiker. Garneer de chocoladepudding met de slagroom en wat chocoladeschaafsel.

Recept klassieke chocoladepudding
Zelf chocoladepudding maken
Kerstdessert chocoladepudding

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (22 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Chocolade Hollandse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Kerst Pasen Verjaardag Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in