Chocoladepudding met room
Dit recept voor chocoladepudding met room is een echt klassiek nagerecht voor kerst, vind je ook niet? Zelf chocoladepudding maken is helemaal niet ingewikkeld, maar wel 10 x lekkerder dan de kant-en-klare versie. Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig. Voor de stevigheid van de chocoladepudding gebruiken we gelatine. En natuurlijk maken we hem af met verse opgeklopte slagroom. Deze klassieke chocoladepudding met room is het perfecte dessert voor het kerstdiner. Ga jij dit chocoladepudding recept proberen?
Schaaf voor een extra feestelijk resultaat nog wat chocolade over de slagroom heen. Dit doe je heel eenvoudig door met een mes over een reep chocolade te schrapen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6 personen
- 250 ml melk
- 250 + 125 ml slagroom
- 4 blaadjes gelatine
- 150 gr pure chocolade (+ extra om te garneren)
- 40 + 15 gr suiker
Materiaal
- Puddingvorm (500 ml)
- Of kleine schaaltjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Laat de gelatine weken in een bakje met koud water.
Verhit 250 ml slagroom en de melk met 40 gr suiker gedurende 10 minuten in een steelpannetje. Zorg ervoor dat de suiker oplost in de room.
Hak de chocolade in kleine stukjes en houd iets achter ter garnering.
Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer dit met een garde door de hete slagroom. Zorg dat de gelatine goed oplost. Voeg nu de gehakte chocolade toe en meng alles door elkaar.
Giet het mengsel in een ingevette puddingvorm of in kleine eenpersoonsschaaltjes. Je kan het voor de zekerheid nog even zeven, dan weet je zeker dat je geen klontjes krijgt. Laat de chocoladepudding minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.
Klop de resterende slagroom stijf met een el suiker. Garneer de chocoladepudding met de slagroom en wat chocoladeschaafsel.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in