chocoladecake

Chocoladecake

3 x chocolade! Als dat geen feest is. Er gaat cacao in de chocoladecake, er gaan stukjes chocolade door de chocoladecake en er bovenop gaat een chocolade ganache. Zo lekker! En ook heel eenvoudig om te maken. Als je het eenvoudiger wil, kan je de ganache eventueel ook weglaten. Maar dit maakt het wel net iets specialer. Een lekkere cake bakken kan iedereen, dit is ook een leuk recept om samen met kinderen te maken. Wil je liever een wat meer fancy chocolade cake? probeer dit recept dan eens.

Cakevorm

Zoek je nog een fijne cakevorm dan raden we deze aan. Deze heeft een mooi formaat en de cake komt altijd goed uit de vorm. Tenminste als je hem wel invet met een bakspray.

ingredient chocola
chocoladecake
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 cake (23 cm)

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 40 gr cacao
  • 200 gr suiker
  • 4 eieren (maat L)
  • 60 ml melk
  • 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 75 gr pure chocolade
  • Snuf zout

Voor de ganache

  • 150 ml slagroom
  • 150 gr pure chocola

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Mix de boter en de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en mix ze kort mee. Voeg pas een volgend ei toe als het eerste is opgenomen.

  2. Voeg het bakmeel, de cacao en het zout en de melk toe en spatel dit door het beslag. Hak de chocolade in stukken en voeg dit bij het beslag. Meng kort.

  3. Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm. Wil je een ronde taart maken, gebruik dan een vorm van 20 cm. Bak de chocoladecake in 55 minuten gaar in de voorverwarmde oven op 175 graden. Laat de cake vervolgens afkoelen.

  4. Verwarm de slagroomin een steelpannetje. Giet dit 150 gr gehakte pure chocolade en meng de ganache door elkaar. Giet de ganache op de chocoladecake. Je kunt de chocoladecake meteen serveren, of iets uit laten harden in de koelkast.

chocolade ganache cake
chocoladecake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (19 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in