Chocolade Trifle met kersen
Krijg je veel mensen over de vloer? Maak dan deze chocolade trifle met kersen. Het is een ideaal dessert voor een grote groep mensen want je kan het makkelijk van te voren bereiden en je hebt meteen een hele grote bak vol. Trifle is typisch Engels en het bestaat officieel uit cake met vanillepudding en fruit. Wij maakten deze keer een chocolade trifle met kersen en mascarpone room, echt een lekker en simpel nagerecht.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 10 - 12 personen
De cake
- 175 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr amandelmeel
- 5 eieren
- 250 gr roomboter
- 200 gr suiker
- 100 gr gesmolten pure chocolade
- Snuf zout
De vulling
- 200 gr mascarpone
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
Kersenvulling
- 1200 gr kersen op sap (uit pot)
- 1 el maizena
- 2 el water
Materiaal
- Springvorm 23 cm
- Grote serveerkom ca 20 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
Begin met het maken van de cake. Klop de boter met de suiker luchtig en romig. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe, todat er een egale massa ontstaat. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel en een snuf zout bij het beslag en mix dit kort mee. Laat 100 gr pure chocolade smelten in de magnetron en spatel dit door het cakebeslag.
Vet een vorm van ongeveer 23 cm in en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Laat de cake afkoelen en snij hem vervolgens in 3 gelijke helften.
Voor de kersenvulling: laat de kersen uitlekken en laat het kersensap gedurende een kwartier inkoken. Maak een papje van een el maïzena en een el water en meng dit door het sap. Hierdoor wordt het sap iets dikker. Voeg de kersen weer toe en laat het mengsel afkoelen.
Voor de vulling: klop de mascarpone los in een kom. Klop in een andere kom de slagroom met de suiker half stijf. Spatel de mascarpone en de slagroom door elkaar heen.
Nu zijn alle elementen klaar en kan je de trifle opbouwen. Leg op de bodem een helft van de chocoladecake. Verdeel hierop een paar eetlepels van de kersen en het sap en verdeel daarover een laag mascarpone crème. Deze stappen herhaal je tot de kom vol is, je eindigt met een laag mascarpone crème.
Garneer de trifle met chocolade schaafsels en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.