
Chocolade oliebollen
Dit is weer een heerlijk oliebollen recept, namelijk chocolade oliebollen. Ieder jaar bakken we traditiegetrouw oliebollen. Oliebollen bakken is niet alleen heel leuk en gezellig om te doen, het is ook het lekkerst. Niets lekkerder dan een verse oliebol die net uit het vet komt. Dan zijn ze het meest luchtig namelijk. Dit is weer een leuke variant, chocolade oliebollen. We gebruiken het basisrecept voor oliebollen en daar voegen we fijngehakte chocola aan toe. Heel simpel dus! Met dit oliebollen recept maak je, je vrienden of familie zeker blij. En bekijk ook onze andere oliebollen recepten. We hebben er inmiddels al heel wat verzameld.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 20-25 st.
- 500 gr speltbloem
- 500 ml lauwwarme melk
- 10 gr gedroogde gist (of 30 gr verse gist)
- 1 el suiker
- 1 ei
- 100 gr chocolade
- zonnebloemolie om in te bakken
Zo maak je het
Verwarm de melk kort in de magnetron of in een steelpannetje, zodat deze lauwwarm wordt. Meng de lauwe melk met de suiker en de gist. Laat het 10 minuten staan. Als het mengsel begint te borrelen is de gist actief en kan je deze gebruiken.
Doe de speltbloem met een snuf zout in een grote kom.
Voeg al kloppend met een garde of mixer het ei en het melk gistmengsel bij de bloem. Mix niet te lang, zodra het een egaal beslag is geworden, is het klaar.
Hak de chocola in stukjes en spatel dit voorzichtig door het beslag.
Dek de kom af met een natte theedoek en laat deze op een warme plek een uurtje rijzen. Het beslag is klaar als het in volume verdubbeld is.
Roer het beslag een keer of 15 door met een spatel zodat de ergste lucht eruit gaat. Doe dit wel met beleid want overall gezien moet je mengsel natuurlijk luchtig blijven.
Verhit de zonnebloemolie in de (frituur)pan tot 180 graden.
Schep met een natte ijsboltang bollen van het beslag en laat ze voorzichtig in de olie glijden. Bij iedere bol maak je de tang opnieuw nat. Zo glijdt het beslag makkelijk van de tang en krijg je mooie ronde bollen. Keer ze na een paar minuten om.
Na een minuut of 5-6 zijn je oliebollen. De bollen zijn klaar als ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op een keukenpapiertje. Garneer de chocolade oliebollen met poedersuiker.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan