Menu
DSC_0068-5-710x380.jpg

Chocolade meringues

Zijn ze niet prachtig, deze chocolade meringues. Zelf meringues maken is een leuk klusje. Want je kunt het in eiwitschuim in allerlei kleuren en vormen spuiten. Of je maakt ze extra lekker met verschillende smaken zoals ik nu gedaan hebt. Ik heb gesmolten chocolade door het eiwitschuim gespateld. Dit ziet er niet alleen heel leuk uit, maar is ook erg lekker. Je kunt in plaats van chocolade ook frambozen puree gebruiken. Of karamel…

Meringue bak je niet, maar dit droog je in de oven. Je hebt er dus een klein beetje geduld voor nodig, want het schuim wordt op lage temperatuur “gebakken”. Op 100 graden, want zo blijven de kleuren ook mooi in tact. Hierdoor duurt het allemaal wel wat langer. Trek er gerust een uurtje voor uit. Of langer. Tegenwoordig gebruik ik voor mijn meringues, gepasteuriseerd eiwit. Dit kan je kopen in de supermarkt. Dan weet je zeker dat het veilig is. Het enige nadeel is dat het eiwit in grote flessen wordt verkocht. Maar je kunt eiwit ook heel gemakkelijk invriezen. Dan is dat probleem ook weer opgelost.

 

DSC_0077 5

Ingrediënten voor 9 st.
100 gr eiwit (3 eieren)
150 gr suiker
Drupje citroensap
Snuf zout
75 gr pure chocolade

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100 graden.

Maak je mixer en mengkom vetvrij met een scheutje citroensap. Doe je dit niet, dan worden je eiwitten niet stijf.

Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie en laat het iets afkoelen.

Klop de eiwitten samen met een drupje citroensap en een snuf zout op tot zachte pieken.

Voeg nu beetje bij beetje de suiker toe en mix net zolang tot alle suiker opgelost is en het schuim stijf is.

DSC_0021 1

Spatel de gesmolten chocolade door het eiwitschuim. Doe dit voorzichtig want dan behoudt je het mooie gemarmerde effect.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

DSC_0026

Verdeel met 2 eetlepels 9 hoopjes schuim over de bakplaat.

Bak de chocolade meringues in ongeveer 75 minuten af in een voorverwarmde oven.

Zet de oven op een kier en laat de meringues rustig in de oven afkoelen. Laat ze er gerust nog een uurtje in staan.

Eenmaal gebakken kun je de meringues een week bewaren in een trommel, maar ik weet nu al zeker dat ze het einde van de week niet gaan halen.

DSC_0068 5

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan