
Chocolade fondant met rood fruit
Dit recept voor chocolade fondant is van Mascha van Masterchef. De drie jurerende chefs van Masterchef 2010 waren vol lof over dit warme chocoladecakeje. Mascha serveert de fondant met mandarijnen compôte, sneeuwballen en een kletskop van maanzaad en mandarijn. Ik heb zelf de laatste rode vruchten van het seizoen gebruikt. Erg lekker, maar ook net ietsje makkelijker. Daar houden we van.
Ingrediënten voor 4 personen
4 eidooiers
2 eieren
50 gr suiker
120 gr boter
120 gr pure chocolade
50 gr gezeefde bloem
150 gr rood fruit
Zo maak je het
Smelt de boter in een pannetje en laat hierin de chocolade smelten.
Klop de eidooiers, de eieren en de suiker au bain marie tot een luchtige massa.
Voeg de gesmolten chocolade toe en de bloem en meng het geheel goed door elkaar. Ik heb hier de pan van het vuur gehaald.
Laat het mengsel afkoelen in de en zet het in de koelkast.
Ik heb de chocolade fondant in een muffinvorm gebakken, ongeveer 9 minuten op 200 graden.
Serveer het warme chocoladetaartje met rood fruit.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan