Chocolade espresso mousse met chocoschotsen
Een espresso in de ochtend is de perfecte kickstart van de dag. Maar espresso leent zich ook heel goed voor desserts, zoals in deze chocolade espresso mousse. Na een avondje lang tafelen hunkeren we altijd naar een lekker kopje koffie, een espresso of een cortado. Vergezeld door een heerlijk dessert natuurlijk. En als er in het dessert ook nog koffie zit, worden we helemaal gelukkig. Deze chocolademousse met espresso en kaneel is er eentje in die categorie. Chocolade espresso mousse met chocoladeschotsen met gehakte noten. Klinkt dat niet heerlijk?
Chocolademousse met espresso
Chocolade en espresso is net als een goed huwelijk, deze smaken gaan heel goed samen. De espresso in dit recept zetten we met L’OR Espresso BIO ORGANIC koffiebonen, intensiteit 9. Het zijn 100% Arabica koffiebonen en deze hebben tonen van karamel in zich, wat zich perfect leent voor deze chocolademousse. Wist je dat de smaak van de koffiebonen onder andere bepaald wordt door het klimaat en de hoogte waarin de bonen verbouwd worden? Daarnaast heeft de verwerking van de koffieboon ook nog enorme invloed op de smaak. Er komt heel wat bij kijken om uiteindelijk de perfecte espresso in jouw kopje te krijgen. De espresso komt heel goed tot zijn recht in deze chocolademousse, je kunt ervan blijven eten. Serveer er nog een lekker kopje L’OR espresso bij, ultiem genieten!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 30 ml L'OR Espresso BIO ORGANIC 9
- 4 eieren
- 150 + 150 gr pure chocolade
- 200 gr melkchocolade
- 1 tl kaneelpoeder
- 55 gr suiker
- 0,25 tl zout
- 40 gr blanke rozijnen
- 40 gr hazelnoten
- 20 gr gepelde pistachenoten
- 30 gr amandelen
- 1 el nougatine
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Smelt 150 gram pure chocolade au bain-marie. Maak de espresso en meng door de chocolade. Splits terwijl de chocolade een beetje afkoelt de eieren in eiwitten en eidooiers.
Klop de eiwitten met een mixer tot stijve pieken. Voeg de suiker toe en mix goed door.
Klop met een garde de eidooiers door de afgekoelde gesmolten chocolade en roer het zout en kaneelpoeder er door. Spatel tot slot het eiwit erdoor. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Verdeel de mousse over glaasjes en zet 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.
Maak ondertussen de chocoladeschotsen. Toast hiervoor eerst de noten in een droge koekenpan in ongeveer 2 minuten tot ze bruine plekjes krijgen en hak ze daarna grof. Smelt de pure- en melk chocolade apart van elkaar. Bekleed een bakplaatje met bakpapier en schenk beide chocolades op het bakpapier, verdeel gelijkmatig over de bakplaat. Bestrooi met nougatine, rozijnen en de gehakte noten. Zet in de koelkast om uit te harden.
Breek de schotsen in stukken en geef bij de mousse. Serveer er een kopje L’OR espresso bij. Eet smakelijk!
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met L’OR Espresso, lees onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in