Chocolade cheesecake

Chocolade cheesecake

Dit is een recept waar elke chocoholic blij van wordt: chocolade cheesecake. Een cheesecake recept met een chocolade bodem, chocolade vulling, chocolade topping. Kan niet mis toch? Wij worden zelf altijd enorm blij van chocolade eten. Wij zeggen eten want wanneer we iets met chocolade maken zit het werkelijk overal. We hebben geen idee waarom het altijd zo’n chaos wordt, wanneer we hetzelfde maken met een fruitvulling zit het ook niet onze haren! Een moeilijk recept? Welnee dit is juist een makkelijk cheesecake recept. Wel geduld want zowel de bodem als de cheesecake vulling moeten wel opstijven en wanneer je fraaie blokjes wilt snijden is dit het handigste om het ’s avonds te maken en ’s nachts te laten opstijven.

Welke roomkaas gebruiken voor cheesecake?

Wij gebruiken als roomkaas voor cheesecake meestal die van Philadelphia. Deze is lekker stevig en perfect voor het maken van cheesecake. Voor de bodem gebruiken we chocolate chip cookies. Maar elke ander knapperig koekje kun je hiervoor gebruiken. We zouden alleen uitkijken met Bastogne koekjes en speculaasjes, die hebben al zo’n specifieke smaak die veel lekkerder is met een meer neutrale cheesecakevulling. Maak er een oreo cheesecake van door een bodem van oreo koekjes te maken. De bodem maak je door van de koekjes kruimels te maken. Wij doen de koekjes altijd in het hakmolentje van de staafmixer, maar je kunt ze ook in een diepvrieszakje doen en dan de deegroller er overheen rollen. Een beetje boter smelten in een steelpannetje, door de kruimels mengen en er een bodem van vormen. Wij vinden het leuk om de cheesecake in blokjes te snijden, maar je kunt in plaats van de rechthoekige vorm die wij gebruiken ook gewoon een springvorm gebruiken.

Chocolade cheesecake
Chocolade cheesecake

Ingrediënten voor ca 20 blokjes

  • 400 gr chocolate chip koekjes
  • 90 gr boter
  • 260 gr pure chocolade
  • 700 gr roomkaas (bijv. Philadelphia)
  • 200 gr suiker
  • 40 gr cacaopoeder
  • 4 eieren

Topping

  • hagelslag of vlokken

Materiaal

  • Ovenschaal 28 x18 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (elektrisch), 130 graden (hetelucht).

  2. Hak de koekjes fijn in het hakmolentje van de staafmixer of in de keukenmachine. Doe ze over in een mengkom. Smelt de boter en meng door het koekjeskruim. Schep de koekjes op de bodem en druk het mengsel goed aan. Zet in 20 minuten koelkast zodat de bodem goed kan opstijven.

  3. Doe de roomkaas en suiker in een kom en mix door elkaar (mixer of standmixer). Voeg 1 voor 1 de eieren toe, meng goed door elkaar. Spatel de cacaopoeder er door. Smelt de chocolade au bain marie, laat iets afkoelen en schep daarna door de roomkaasmengsel. Schep het mengsel op de bodem en bak 1 uur en 10 minuten. Zet dan de oven uit en laat nog eens 30 minuten staan zonder de deur van de oven te openen. Laat daarna afkoelen buiten de oven en zet tenminste 4 uur (of nog veel beter) een nacht in de koelkast.

  4. Snijd de cheescake in blokjes en bestrooi met hagelslag of vlokken. Een toef slagroom er op is ook lekker!

Chocolade cheesecake
Chocolade cheesecake

Tags

Cheesecake High tea Taart recepten Chocolade Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Moederdag Pasen Vaderdag Valentijn Verjaardag Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in