Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Vroeger aten wij thuis ieder weekend soep. Een traditie die ik zelf ook overgenomen heb. Mijn moeder maakte het vaak met een pakje en mijn favorieten waren de Tomaten crème en Chinese tomatensoep. Nu heb ik dit al jaren niet meer gegeten. Maar op de een of andere manier krijg ik door mijn zwangerschap ineens zin in dingen die ik vroeger vaak at. Herkenbaar? Dit had ik bij Merlijn ook en nu weer. Gekookte aardappelen, stamppot, draadjesvlees, rijstepap en huzarensalade zijn dingen die ik ineens weer graag eet. En dus ook die Chinese tomatensoep. Alleen maak ik het recept wel zelf. En dat is helemaal niet ingewikkeld.

Tikkeltje zoet

Het verschil van een Chinese tomatensoep ten opzichte van de klassieke versie is, dat hij iets zoet is. In de bekende pakjes en zakjes gaat er dus gewoon suiker in. Ik heb ook wel eens gelezen dat men appelmoes gebruikt om de soep te zoeten. Zelf gebruik ik gembersiroop, dan heb je meteen de smaak van gember en het zoetje. In plaats van vermicelli gaan er rijstnoedels in. En uiteraard nog wat extra groente. Al met al een lekker en makkelijk soepje. Laat je vooral niet afschrikken door de lijst ingrediënten want het is echt niet ingewikkeld.

Chinese tomatensoep recept
grohe red
Chinese tomatensoep zonder pakjes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 - 6 personen

  • 750 gr tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 st. lente ui
  • 100 gr taugé
  • 125 gr rijstnoedels
  • 1,2 ltr kippenbouillon (of groentebouillon)
  • 1 tl sambal
  • 4 - 5 el gembersiroop
  • 1 el azijn (ik gebruik appelcider azijn)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 0,5 el maïzena
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

  • Staafmixer

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak dit kort mee.

  2. Snijd de tomaten in parten en voeg deze bij de uien. Haal 1,2 liter kokend heet water uit je Grohe Red en voeg 2 bouillonblokjes toe. Voeg de (kippen)bouillon toe aan de pan en laat de soep ongeveer 10 minuten koken.

  3. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met de gembersiroop (even tussentijds proeven), de azijn en eventueel wat extra peper en zout. Voeg de maïzena toe en roer de soep goed door met een garde. Hierdoor wordt hij wat dikker.

  4. Laat de rijstnoedels 2 minuten weken in gekookt water. Voeg dit toe aan de Chinese tomatensoep.

  5. Garneer de Chinese tomatensoep  met een handje taugé en wat fijngesneden lente ui en eventueel wat rode peper en verse peterselie. .

Chinese tomatensoep
Chinese tomatensoep

Dit bericht is in samenwerking met Grohe, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (84 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Noedels Tomaat Chinese recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Soepen Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in