Chinese tomatensoep
Vroeger aten wij thuis ieder weekend soep. Een traditie die ik zelf ook overgenomen heb. Mijn moeder maakte het vaak met een pakje en mijn favorieten waren de Tomaten crème en Chinese tomatensoep. Nu heb ik dit al jaren niet meer gegeten. Maar op de een of andere manier krijg ik door mijn zwangerschap ineens zin in dingen die ik vroeger vaak at. Herkenbaar? Dit had ik bij Merlijn ook en nu weer. Gekookte aardappelen, stamppot, draadjesvlees, rijstepap en huzarensalade zijn dingen die ik ineens weer graag eet. En dus ook die Chinese tomatensoep. Alleen maak ik het recept wel zelf. En dat is helemaal niet ingewikkeld.
Tikkeltje zoet
Het verschil van een Chinese tomatensoep ten opzichte van de klassieke versie is, dat hij iets zoet is. In de bekende pakjes en zakjes gaat er dus gewoon suiker in. Ik heb ook wel eens gelezen dat men appelmoes gebruikt om de soep te zoeten. Zelf gebruik ik gembersiroop, dan heb je meteen de smaak van gember en het zoetje. In plaats van vermicelli gaan er rijstnoedels in. En uiteraard nog wat extra groente. Al met al een lekker en makkelijk soepje. Laat je vooral niet afschrikken door de lijst ingrediënten want het is echt niet ingewikkeld.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 - 6 personen
- 750 gr tomaten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 st. lente ui
- 100 gr taugé
- 125 gr rijstnoedels
- 1,2 ltr kippenbouillon (of groentebouillon)
- 1 tl sambal
- 4 - 5 el gembersiroop
- 1 el azijn (ik gebruik appelcider azijn)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 0,5 el maïzena
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak dit kort mee.
Snijd de tomaten in parten en voeg deze bij de uien. Haal 1,2 liter kokend heet water uit je Grohe Red en voeg 2 bouillonblokjes toe. Voeg de (kippen)bouillon toe aan de pan en laat de soep ongeveer 10 minuten koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met de gembersiroop (even tussentijds proeven), de azijn en eventueel wat extra peper en zout. Voeg de maïzena toe en roer de soep goed door met een garde. Hierdoor wordt hij wat dikker.
Laat de rijstnoedels 2 minuten weken in gekookt water. Voeg dit toe aan de Chinese tomatensoep.
Garneer de Chinese tomatensoep met een handje taugé en wat fijngesneden lente ui en eventueel wat rode peper en verse peterselie. .
Dit bericht is in samenwerking met Grohe, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in