Chinese pannenkoekjes maken

Chinese pannenkoekjes met lente-ui

Chinese pannenkoekjes met lente-ui: als we ze in een Aziatisch restaurant op de kaart zien staan, vliégen we erop af. Deze pannenkoekjes zijn een klassiek bijgerecht in de Chinese keuken en zijn ook in het Westen steeds populairder geworden – niet zo gek ook, want ze zijn onweerstaanbaar knapperig en lekker hartig. Maar wist je dat je ze ook heel goed thuis kunt maken? Perfect als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd of als snack voor tussendoor. Ze zijn verrassend eenvoudig te bereiden en je kunt zelfs een grote batch maken om te delen met vrienden en familie. Wedden dat dit een hit wordt bij jou thuis?!

Krokant, hartig en verslavend lekker

Om deze pannenkoekjes te maken, kneden we bloem, zout, sesamolie en water tot een soepel deeg. Dat wordt vervolgens uitgerold tot dunne pannenkoekjes, waar we dunne plakjes lente-ui in rollen voordat we ze in de pan bakken tot ze goudbruin en krokant zijn.

Maar wat is een pannenkoekje zonder dipsaus? Onze dipsaus is een smaakvolle combinatie van KIKKOMAN sojasaus met minder zout, sushi-azijn, crispy chili-olie en sesamzaad. Deze saus voegt een pittige smaak toe aan de pannenkoekjes en maakt het gerecht helemaal af.

Tip: crispy chili-olie koop je bij de Aziatische toko of goed gesorteerde supermarkt, maar kun je ook heel goed zelf maken – bekijk hier ons recept.

Chinese pannenkoekjes
Chinese pannenkoekjes maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr bloem
  • 200 ml gekookt water (afgekoeld tot handwarmte)
  • 4 stuks lente-ui
  • 1 tl zout
  • 3 el sesamolie
  • Zonnebloemolie
  • Zeezout

Voor de dipsaus:

Zo maak je het

  1. Doe de bloem en het zout in de kom van je keukenmachine. Voeg het lauwwarme water toe en kneed tot een soepel en licht plakkerig deeg. Kneed het niet te lang. Is het deeg te nat, voeg dan een lepel bloem toe. Is het te droog voeg dan een beetje extra water toe. Kneed het deeg kort na met je handen, hierdoor wordt het minder plakkerig. Laat het deeg afgedekt onder huishoudfolie ongeveer een half uurtje rusten.

  2. Snijd de lente-ui in dunne ringen.

  3. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Bestuif je werkblad met wat bloem. Rol een stukje uit tot een lange rechthoek van ca. 20 x 10 cm. Bestrijk met een beetje sesamolie. Verdeel de lente-ui en een snuf zeezout over het deeg en rol hem dan aan de lange kant op. Zo krijg je een dunne lange sliert. Deze rol je vervolgens op als een soort slakkenhuis.

  4. Druk het deeg nu zo dun mogelijk uit met je vingers. Bestrijk de pannenkoekjes met wat olie en bak ze aan weerszijden goudbruin in een hete koekenpan.

  5. Maak een dipsaus van 3 el KIKKOMAN sojasaus, 1 el sushi-azijn, 1 tl crispy chili olie en 1 el sesamzaad.

  6. Serveer de Chinese pannenkoekjes met de dipsaus.

Chinese pannenkoekjes met lente-ui
Chinese pannenkoekjes

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Aziatische recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht Borrelhapjes Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in