Chili con carne met pompoen

Chili con carne met pompoen

Ik ben dol op chili con carne. Voor mij valt het in de categorie comfort food. Lekker een kom vol kruidig gehakt, tomaat, bonen en in dit geval ook pompoen. Afgetopt met zure room en kaas. Zo lekker! Die pompoen is echt een heerlijke toevoeging. Omdat pompoen vrij zoet is, heeft het een wat pittige tegenhanger nodig en dan zit je met deze chili wel goed. Ik heb dit recept niet zelf bedacht, het is er eentje van HelloFresh.Deze pompoenchili is lekker makkelijk, daar houd ik van!

De winter heeft ook zeker voordelen want met dit gure weer smaakt zo'n kommetje met pompoen chili nog lekkerder.

Pauline

Chili con carne met pompoen
Chili con carne met pompoen

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr gehakt
  • 500 gr flespompoen
  • 2 st. rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 800 gr gemengde bonen (uit blik)
  • 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 100 gr zure room
  • 50 gr cheddar
  • 3 tl Mexicaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • 3 tl Mexicaanse kruiden
  • 8 mini tortilla's

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  2. Voeg het gehakt en de Mexicaanse kruiden toe en bak rondom bruin.

  3. Schil de pompoen, halveer deze en verwijder de pitten en de draadjes. Snijd de pompoen in kleine blokjes van 1 x 1 cm en voeg deze bij het gehakt. Bak mee.

  4. Laat de bonen uitlekken en voeg deze samen met de tomatenblokjes bij de pompoen. Laat de chili con carne met pompoen in ongeveer 20 minuten gaar stoven.

  5. Verwarm in de tussentijd de oven op 200 graden. Snijd de tortilla’s in punten en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi ze met een klein beetje olijfolie, de Mexicaanse kruiden en wat zout. Bak ze in 4 minuten krokant.

  6. Serveer de pompoenchili met de zure room, cheddar en de zelfgemaakte tortillachips.

Chili con carne met pompoen
Chili con carne met pompoen

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Gehakt Pompoen Tomaat Mexicaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.0 (5 stemmen)

12 november 2020


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in