Chili Con Carne

Chili Con Carne

Wij zijn dol op chili con carne. Een lekker eenpansgerecht met bonen, tomaat en gehakt. Eenmaal in de kom eet ik hem het liefst met zure room en kaas. Je kan deze bonen stoofschotel met wraps eten, met rijst of met tortillachips. Of je eet hem gewoon zo, zonder iets erbij dan is het lekker koolhydraatarm. Voor de vegetariërs is er chili sin carne, eigenlijk is dat precies hetzelfde alleen laat je het gehakt dan achterwege.

Zelf chili con carne maken

In de winkel vind je maaltijdpakketten van Knorr om chili con carne te maken. Maar geloof mij, die heb je helemaal niet nodig. Je kan een chili con carne kruidenmix gebruiken, maar ik voeg altijd zelf mijn specerijen toe. In dit geval gebruik ik chili, paprikapoeder en komijn. En een beetje zout. Zo simpel is het.

Chili Con Carne
Chili Con Carne

Ingrediënten

  • 250 gr gehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 2 blikjes chilibonen (á 400 gr)
  • 2 blikken tomatenblokjes (á 400 gr)
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1,5 tl chilivlokken
  • zeezout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan in wat olijfolie.

  2. Voeg de komijn, de paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak dit kort mee.

  3. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit mee.

  4. Voeg de blokjes paprika toe en bak deze kort mee.

  5. Laat de chilibonen uitlekken (niet omspoelen) en doe ze samen met de tomatenblokjes in de pan.

  6. Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven op een zacht vuur.

  7. Garneer de chili eventueel met een beetje room of yoghurt en serveer het met geraspte kaas en tortillachips. Je kunt het gehakt eventueel ook weglaten, dan heb je chili sin carne.

Chili Con Carne
Chili Con Carne

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Gehakt Tomaat Mexicaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (10 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in