Chili con carne

Chili con carne

Wij zijn dol op chili con carne. Een lekker eenpansgerecht met bonen, tomaat en gehakt. In de winkel vind je maaltijdpakketten van Knorr om chili con carne te maken. Maar geloof ons, die heb je helemaal niet nodig. Je kan een chili con carne kruidenmix gebruiken, maar wij voegen altijd zelf de specerijen toe. In dit geval gebruiken wij chili, paprikapoeder en komijn. En een beetje zout. Zo simpel is het!

Wat kan je eten bij chili con carne?

Eenmaal in de kom eten wij hem het liefst met zure room en kaas. Je kan deze bonen stoofschotel met wraps eten, met rijst, quinoa of met tortillachips. Of je eet hem gewoon zo, zonder iets erbij dan is het lekker koolhydraatarm. Voor de vegetariërs is er chili sin carne, eigenlijk is dat precies hetzelfde alleen laat je het gehakt dan achterwege.

Chili con carne invriezen

En nog een kleine tip van ons! Maak meteen een hele grote pan vol. Je kan chili con carne namelijk heel goed invriezen. Laat het vervolgens ontdooien in de koelkast en warm het op in een pannetje of in de magnetron.

Chili con carne

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr gehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 300 gr maiskorrels
  • 2 blikjes chilibonen (á 400 gr)
  • 2 blikken tomatenblokjes (á 400 gr)
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1,5 tl chilivlokken
  • zeezout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan in wat olijfolie.

  2. Voeg de komijn, de paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak dit kort mee.

  3. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit mee.

  4. Voeg de blokjes paprika en de mais toe en bak deze kort mee.

  5. Laat de chilibonen uitlekken (niet omspoelen) en doe ze samen met de tomatenblokjes in de pan.

  6. Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven op een zacht vuur.

  7. Garneer de chili con carne eventueel met een beetje room of yoghurt en serveer het met geraspte kaas en tortillachips. Je kunt het gehakt eventueel ook weglaten, dan heb je chili sin carne.

Chili con carne

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Gehakt Tomaat Mexicaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (156 stemmen)

11 november 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in