Chili con carne
Wij zijn dol op chili con carne. Een lekker eenpansgerecht met bonen, tomaat en gehakt. In de winkel vind je maaltijdpakketten van Knorr om chili con carne te maken. Maar geloof ons, die heb je helemaal niet nodig. Je kan een chili con carne kruidenmix gebruiken, maar wij voegen altijd zelf de specerijen toe. In dit geval gebruiken wij chili, paprikapoeder en komijn. En een beetje zout. Zo simpel is het!
Wat kan je eten bij chili con carne?
Eenmaal in de kom eten wij hem het liefst met zure room en kaas. Je kan deze bonen stoofschotel met wraps eten, met rijst, quinoa of met tortillachips. Of je eet hem gewoon zo, zonder iets erbij dan is het lekker koolhydraatarm. Voor de vegetariërs is er chili sin carne, eigenlijk is dat precies hetzelfde alleen laat je het gehakt dan achterwege.
Chili con carne invriezen
En nog een kleine tip van ons! Maak meteen een hele grote pan vol. Je kan chili con carne namelijk heel goed invriezen. Laat het vervolgens ontdooien in de koelkast en warm het op in een pannetje of in de magnetron.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr gehakt
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 300 gr maiskorrels
- 2 blikjes chilibonen (á 400 gr)
- 2 blikken tomatenblokjes (á 400 gr)
- 1,5 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1,5 tl chilivlokken
- zeezout
- olijfolie
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote stoofpan (deze) in wat olijfolie.
Voeg de komijn, de paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak dit kort mee.
Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit mee.
Voeg de blokjes paprika en de mais toe en bak deze kort mee.
Laat de chilibonen uitlekken (niet omspoelen) en doe ze samen met de tomatenblokjes in de pan.
Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven op een zacht vuur.
Garneer de chili con carne eventueel met een beetje room of yoghurt en serveer het met geraspte kaas en tortillachips. Je kunt het gehakt eventueel ook weglaten, dan heb je chili sin carne.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in