
Cheesecake wafels
Wafels ken je, en ook cheesecake heb je vast al eens gegeten (of nog beter: zelf gebakken). Maar wat nou als je die twee heerlijkheden samenbrengt in cheesecake wafels? Deze unieke combinatie van krokante wafels en zachte cheesecake maakt dit dessert een echte traktatie. De cheesecake wordt gemaakt met verse ricotta, slagroom en lemon curd, en wordt geserveerd als laag tussen crispy suikerwafels. Die kun je zelf bakken, maar ze kant-en-klaar kopen is ook zeker mogelijk. Deze zoete schatjes zijn perfect voor een speciale gelegenheid als een verjaardag of ‘gewoon’ als weekend-tussendoortje bij de koffie. Lees gauw verder om het recept te ontdekken en te leren hoe je deze smakelijke cheesecake wafels met ricotta maakt.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 10 personen
- 3 gelatineblaadjes
- 125 ml slagroom
- 300 gr ricotta
- 5-6 el lemoncurd
- 10-12 suikerwafels of Luikse wafels
Materiaal
- Brownievorm of ovenschaal van ongeveer 24 x 35 cm
Zo maak je het
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Bekleed de bodem van een brownievorm met bakpapier, zodat je later de wafelcheesecake er gemakkelijker uit kunt halen.
Houd 50 ml slagroom apart en klop de rest met een mixer tot nét stijf. Roer de ricotta en lemoncurd er door.
Verwarm de apart gehouden slagroom in een steelpannetje. Eenmaal warm, haal van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de verwarmde slagroom tot de gelatineblaadjes zijn opgelost. Laat 3 minuten afkoelen en roer dan door het ricotta-mengsel.
Snijd de suikerwafels in rechthoeken. Leg de wafels in de brownievorm en zorg dat de hele bodem bedekt is. Schep de vulling er op. Beleg met een volgende laag wafels (zorg opnieuw dat de hele vorm bedekt is). Laat zo ongeveer 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. Haal de cheesecake wafels uit de brownievorm en snijd in vierkantjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan