cheesecake wafels

Cheesecake wafels

Wafels ken je, en ook cheesecake heb je vast al eens gegeten (of nog beter: zelf gebakken). Maar wat nou als je die twee heerlijkheden samenbrengt in cheesecake wafels? Deze unieke combinatie van krokante wafels en zachte cheesecake maakt dit dessert een echte traktatie. De cheesecake wordt gemaakt met verse ricotta, slagroom en lemon curd, en wordt geserveerd als laag tussen crispy suikerwafels. Die kun je zelf bakken, maar ze kant-en-klaar kopen is ook zeker mogelijk. Deze zoete schatjes zijn perfect voor een speciale gelegenheid als een verjaardag of ‘gewoon’ als weekend-tussendoortje bij de koffie. Lees gauw verder om het recept te ontdekken en te leren hoe je deze smakelijke cheesecake wafels met ricotta maakt.

cheesecake wafels
cheesecake wafels
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 10 personen

  • 3 gelatineblaadjes
  • 125 ml slagroom
  • 300 gr ricotta
  • 5-6 el lemoncurd
  • 10-12 suikerwafels of Luikse wafels

Materiaal

  • Brownievorm of ovenschaal van ongeveer 24 x 35 cm

Zo maak je het

  1. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Bekleed de bodem van een brownievorm met bakpapier, zodat je later de wafelcheesecake er gemakkelijker uit kunt halen. 

  2. Houd 50 ml slagroom apart en klop de rest met een mixer tot nét stijf. Roer de ricotta en lemoncurd er door.

  3. Verwarm de apart gehouden slagroom in een steelpannetje. Eenmaal warm, haal van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de verwarmde slagroom tot de gelatineblaadjes zijn opgelost. Laat 3 minuten afkoelen en roer dan door het ricotta-mengsel.

  4. Snijd de suikerwafels in rechthoeken. Leg de wafels in de brownievorm en zorg dat de hele bodem bedekt is. Schep de vulling er op. Beleg met een volgende laag wafels (zorg opnieuw dat de hele vorm bedekt is). Laat zo ongeveer 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. Haal de cheesecake wafels uit de brownievorm en snijd in vierkantjes.

cheesecake wafels
cheesecake wafels

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Cheesecake High tea Koekjes recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Taart recepten Notenvrije recepten Kerst Moederdag Pasen Valentijn Verjaardag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in