Cheesecake koekjes met chocolade
Koekiemonsters opgelet: onze cheesecake koekjes met chocolade zijn verslavend lekker! Deze kleine, smakelijke koekjes zijn de perfecte combinatie van de romige textuur van cheesecake, het krokante van koek en de zoetheid van chocolade. Nog beter: ze zijn kinderlijk eenvoudig te maken in slechts 20 minuten. Of nou ja, daarna moet je je geduld op de proef stellen terwijl ze opstijven in de koelkast. En daarna… aanvallen maar!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 12 koekjes
- 24 koekjes met chocolade topping (bv. Zaanse huisjes of Veghelse vechtertjes)
- 4 gelatineblaadjes
- 100 gr pure chocolade
- 125 ml slagroom
- 300 gr roomkaas
- 100 gr suiker
Materiaal
- brownievorm of ovenschaal van 29 x 19 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in een kom met ruim koud water. Smelt de chocolade au bain marie. Zet hiervoor een pan op het vuur met een klein laagje water, zet hierop een vuurvaste kom en breek de chocolade in de kom. Breng het water aan de kook en stoom zo de chocolade tot hij mooi vloeibaar is geworden. Zet de kom daarna op het aanrecht en laat de chocolade 5 minuten afkoelen.
Schep 3 eetlepels slagroom in een steelpannetje en klop de rest van de slagroom in een mengkom met een mixer net stijf. Roer de roomkaas, suiker en gesmolten chocolade door de slagroom.
Verwarm de slagroom in een steelpannetje, haal van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer de blaadjes door de verwarmde slagroom tot ze volledig zijn opgelost. Laat kort afkoelen en roer dan door het roomkaasmengsel.
Leg in een ovenschaal of brownievorm (van 29 bij 19 cm) 12 koekjes (chocoladekant naar onder). Verdeel de cheesecake-vulling er overheen, strijk glad en leg er een laag koekjes (met de chocoladekant naar boven) op. Haal een mes tussen de koekjes door, zodat je zeker weet dat ze op elkaar liggen.
Zet de schaal tenminste 3-4 uur of een hele nacht in de koelkast om op te stijven. Snijd daarna met een scherp mes de koekjes los en serveer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.