fbpx
Menu

Caprese plaattaart – Plaatttaart van de maand

De plaattaart van de maand is dit keer een Caprese plaattaart. Want wie houdt er nou niet van caprese? Een salade Caprese is een van mijn persoonlijke favorieten. Heerlijk door zijn eenvoud. Lekkere mozzarella, goede tomaten en verse basilicum.  Als je goede, verse producten gebruikt, heb je verder niet veel nodig. En deze combinatie van ingrediënten is altijd goed, zo ook op een plaattaart. Lekker als lunch, avondeten of als borrelhapje.

Volop variëren!

Zoals je wellicht gemerkt hebt, zijn wij enorm fan van plaattaarten. Waarom eigenlijk? Nou omdat het zo ontzettend makkelijk om te maken is, je eindeloos kunt variëren en het gewoon heel erg lekker is. Heb je deze plaattaarten bijvoorbeeld al gezien? Of je nu een Mexicaanse twist er aan geeft, een Italiaanse of lekker Hollands met asperges, een plaattaart is altijd goed. Je kunt het als lunch eten of als diner. Ik maak er dan vaak nog een lekkere salade bij. Ik gebruik altijd een rol vers bladerdeeg. Het enige wat je hoeft te doen is het bladerdeeg te beleggen met lekkere, verse ingrediënten, daarna even de oven in en klaar is je maaltijd. Daarnaast is het de ideale restjesverwerker. Heb je nog wat mozzarella en ham in de koelkast liggen? Hup, op de plaattaart. Of nog wat paprika en tomaat? Kan ook op de plaattaart. Superhandig en zo hoef je geen eten te verspillen.

Ingrediënten voor 2-4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 el pesto
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 40 gr pijnboompitjes

Garneer met

  • 1 el pesto
  • Paar takjes verse basilicum
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte).

  2. Rol het bladerdeeg uit. Maak met een mes een lichte inkeping op ongeveer 1 cm vanaf de rand. Let op, snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat de randjes opbollen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

  3. Meng de creme fraiche met de pesto en smeer het bladerdeeg hiermee in.

  4. Verdeel de tomaatjes en mozzarella over de plaattaart.

  5. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie en verdeel deze over het deeg.

  6. Zet de plaattaart voor 20 minuten in de oven.

  7. Garneer de Caprese plaattaart met wat pesto en verse basilicum.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

Reactie plaatsen