Caponata met burrata
Hier kun je ons echt voor wakker maken! Caponata met burrata! Heerlijk met een stuk knapperig brood.. Nog nooit van caponata gehoord? Het is een Siciliaanse gerecht van gekookte groenten met als belangrijkste ingrediënt aubergine. Caponata heeft alles in zich om vlees in een vegetarisch gerecht te vergeten. Dat komt omdat het vol zit met hartige smaakmakers: de zacht maar bruin gebakken aubergines, de zoete tomaatjes (wij gebruiken graag de pomodorini tomaatjes uit blik omdat je in een handomdraai een lekkere zoete en dikke saus hebt), zoute kappertjes, de rode wijnazijn en de heerlijk romige burrata. Deze caponata heeft als extra smaakmakers honing en venkelzaad. Je kan het zowel warm als koud eten en ook heel goed een dag van te voren maken en opnieuw opwarmen. Een caponata doet het bijvoorbeeld ook heel goed als een anti-pasti bij een Italiaans etentje. Garneer de caponata voor het serveren met een flinke hand rucola, een drizzle olijfolie en verse kruiden!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 aubergines
- 2 rode uien
- 75 gr rucola
- 800 gr pomodorini ((tomaten uit blik))
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el kappertjes
- 1 el honing
- 2 bollen burrata
- 1,5 el venkelzaad
- 3 takjes peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Lekker met
- Ciabatta
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de aubergines en snijd ze in de lengte in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Snijd daarna de plakken in repen van 1,5 centimeter dik. Zet ze even apart. Pel de rode uien en snijd ze in parten.
Verhit olijfolie in een een koekenpan en bak de aubergine repen rondom bruin. Dit doe je het beste door ze in een enkele laag te bakken en na 1-2 minuten om te keren. Ze mogen echt lekker bruin worden. Waarschijnlijk moet je in meerdere lagen bakken. Leg de gebakken auberginerepen op een bord. Wanneer nodig voeg je wat extra olijfolie toe aan de pan.
Verhit opnieuw olijfolie in de pan en bak de rode ui op laag vuur 4-5 minuten tot de parten zacht en goudbruin gebakken zijn. Voeg het venkelzaad, de aubergine en de honing toe en schep 1-2 minuten om. Schenk de rode wijnazijn in de pan, schep om tot de aubergine de azijn heeft opgenomen. Voeg de blikjes tomatenblokjes toe. Roer om en laat 15 minuten op laag vuur zachtjes koken tot een dikke saus.
Meng de kappertjes door de caponata en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de caponata over de borden. Garneer met een flinke hand rucola, wat blaadjes verse peterselie en een royale drizzle olijfolie en een halve bol burrata. Serveer eventueel met een lekker knapperig ciabattabrood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in