Cannelloni met tomatensaus
Tijd voor een lekker Italiaans recept, maak deze vegetarische cannelloni met tomatensaus, prei en een pittige kaas om de pasta lekker veel smaak te geven. Cannelloni zijn die buisjes gedroogde pasta die je vult met saus en daarna in de saus legt om in de oven te garen. Als een lasagne maar dan net even anders. Het vullen van die buisjes kun je op verschillende manieren doen. Je kunt een spuitzak gebruiken waar je de vulling in schept en daarna de vulling in de buisjes spuit. Neem dan wel echt een grof spuitmondje omdat de saus niet helemaal glad is. Of je gebruikt een theelepel en vult de buisjes er mee. De saus om de cannelloni mee te vullen maakten we van tomaten, preiringen en gorgonzola. Vind je gorgonzola niet lekker gebruik dan bijvoorbeeld een oude geraspte kaas. Schep voordat je de ovenschaal gaat vullen met cannellonipijpjes eerst een heel dun laagje saus in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem. Leg daar de gevulde cannelloni op en top dan weer af met wat saus. Snijd of scheur de mozzarella in stukken en leg er bovenop. Bak de pasta in 30 minuten gaar in de oven. Kijk hier voor nog meer lekkere pastarecepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 250 gr cannellonipijpjes
- 3 preien
- 2 uien (middelgroot )
- 3 takjes basilicum
- 150 gr gorgonzola
- 2 bollen mozarella
- 3 blikjes tomatenblokjes (van 400 gram )
- 4 tl gedroogde oregano
- peper en zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
Pel de uien en ze hak fijn. Maak de preien schoon en snijd in ringen. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui en prei in 3-4 minuten mooi goudbruin.
Doe de tomatenblokjes in een kom. Roer de oregano er door. Voeg de gebakken ui en prei toe en breng royaal op smaak met peper en zout. Verkruimel de gorgonzola boven de kom en schep door de saus.
Vul een ovenschaal van 35 x 25 centimeter met de 3 eetlepels van de saus. Gebruik 2/3 van de saus om de cannellonipijpjes mee te vullen. Dit doe je het snelste met een theelepel. Leg de pijpjes dicht tegen elkaar in de ovenschaal. Verdeel het restant van de saus over de cannelloni. Breek de mozzarella in stukken en leg ze over de cannelloni.
Zet de ovenschaal 30 minuten in oven zodat de kaas mooi smelt en de cannelloni gaart. Garneer met verse blaadjes basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in