Menu
DSC_0110-710x380.jpg

Calzone

Ik ben dol op eigen gemaakte pizza. Sinds ik een pizzasteen in de oven heb, maak ik regelmatig pizza. Het was alweer een tijdje geleden dat ik een Calzone gegeten had, dus dat moest het worden. Een Calzone is een dubbel geklapte pizza, die je kan vullen met alle wat je lekker vindt. Ik heb deze pizza gevuld met mijn eigen gemaakte ricotta en tomatensaus, meer home made kan dus bijna niet.

Ingrediënten voor 2 Calzones
350 gr bloem
250 ml lauwwarm water
5 gr gist
7 gr zout
Scheutje olijfolie
Tomatenpassata
Oregano
Ricotta
Ham
Salami
1 ui in ringen
Gerapste kaas

Bereidingswijze
Verwarm de pizzasteen voor op de hoogste stand van je oven, met onder en bovenwarmte. Bij mij is dit 250 graden.

Ik heb het deeg gemaakt in mijn kenwood keukenmachine. Meng de bloem, het zout en de gist door elkaar en voeg een deel van het water toe. De gist en het zout mogen elkaar van te voren niet aanraken, bij het vermengen gebeurt dit uiteraard wel. Zout remt de werking van gist.

Laat de mixer draaien met de deeghaak op de laagste stand. Als het deeg te droog is voeg je nog wat extra water toe. Voeg op het laatst een klein scheutje olijfolie toe.

Het deeg is klaar als het zich tot een bal vormt, die los laat van de zijkanten. Het mag best nog een beetje plakkerig aanvoelen.

Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek onder een natte theedoek, het deeg is goed gerezen als het in volume verdubbeld is.

Verdeel de deegbal in 2 bollen.

Ik had wel eens ruzie met het in de oven krijgen van de pizza. Mijn pizzaschep is net iets te klein, waardoor het deeg wel eens scheurde als ik het in de oven wilde leggen.

Daarom heb ik de bol deeg nu uitgerold op een vel bakpapier.

Breng de passata op smaak met een el oregano en bestrijk de bodem van de pizza hier mee.

Verdeel de ham, salami, ui en ricotta over de bodem, zorg dat je de randen vrij houdt. Garneer het geheel met geraspte kaas.

Nu vouw je de bodem dubbel. Met je vingers maak je een rand door steeds een stukje deeg om te vouwen. Zo krijg je een mooie en gesloten rand.

Verdeel nog een el tomatensaus over het deeg en bestrooi dit met kaas.

Bak de calzone in ongeveer 8 minuten af. Halverwege kan je het bakpapier onder de pizza vandaan trekken.

Buon Appetito!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan