pizza calzone

Calzone pizza

Wij zijn dol op pizza! Vroeger aten we ook vaak een calzone pizza. Dat is een dubbelgeklapte pizza en die kan je met van alles vullen wat je meer lekker vindt. Het deeg is hetzelfde als gewoon pizzadeeg. Je kan ook een kant en klaar pizzadeeg gebruiken. Wij vullen hem met salami en ham. Liever Vega? laat de salami dan achterwege. Kijk hier voor nog meer lekkere pizza recepten.

pizzadeeg maken
pizza calzone

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 2 st.

  • 500 gr bloem (type '00)
  • 7 gr gist
  • 10 gr zout
  • 320 ml lauwwarm water
  • Scheutje olijfolie

Toppings

  • 250 ml passata
  • 1 ui
  • 100 gr salami
  • 100 gr ham
  • 200 gr ricotta
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem in een kom (of in je keukenmachine). Voeg het gist en het zout toe maar zorg dat het elkaar niet raakt. Zout neemt de werking van gist af. Dit gebeurt  later bij het mengen wel, maar dat is verder geen probleem. Voeg een scheutje olijfolie toe en het water. Meng het met een vork tot een bal. Kneed het deeg in ongeveer  8 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is klaar als het bij het uit elkaar trekken een vliesje vormt. Zoals een kauwgombal. Laat het deeg op een warme plek in een ingevette kom rijzen, gedurende een uur onder een natte theedoek.

  2. Breng de passata op smaak met peper, zout en oregano. Snijd de ui in ringen.

  3. Verwarm de oven voor op 250 graden. Verdeel het deeg in 4 gelijke bollen. Verdeel wat bloem over je werkblad of neem een vel bakpapier. Rol een bol deeg uit tot een ronde cirkel. Bestrijk het met passata. Verdeel de ham, salami, ui en ricotta over de bodem, zorg dat je de randen vrij houdt. Garneer het geheel met geraspte kaas. Nu vouw je de bodem dubbel. Met je vingers maak je een rand door steeds een stukje deeg om te vouwen. Zo krijg je een mooie en gesloten rand.

  4. Gebruik een pizzaschep om de pizza’s in de oven te leggen. Bak de calzone pizza in ongeveer 8 minuten af. Dit kan op een pizzasteen, maar ook gewoon op een bakplaat.

calzone pizza
pizza calzone

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in