Calzone pizza

Calzone pizza

Wij zijn dol op pizza! Vroeger aten we ook vaak een calzone pizza. Dat is een dubbelgeklapte pizza en die kan je met van alles vullen wat je meer lekker vindt. Het deeg is hetzelfde als gewoon pizzadeeg. Je kan ook een kant en klaar pizzadeeg gebruiken. Wij vullen hem met salami en ham. Liever Vega? laat de salami dan achterwege. Kijk hier voor nog meer lekkere pizza recepten.

Calzone pizza
Calzone pizza
feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Ingrediënten voor 2 st.

  • 500 gr bloem (type '00)
  • 7 gr gist
  • 10 gr zout
  • 320 ml lauwwarm water
  • Scheutje olijfolie

Toppings

  • 250 ml passata
  • 1 ui
  • 100 gr salami
  • 100 gr ham
  • 200 gr ricotta
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem in een kom (of in je keukenmachine). Voeg het gist en het zout toe maar zorg dat het elkaar niet raakt. Zout neemt de werking van gist af. Dit gebeurt  later bij het mengen wel, maar dat is verder geen probleem. Voeg een scheutje olijfolie toe en het water. Meng het met een vork tot een bal. Kneed het deeg in ongeveer  8 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is klaar als het bij het uit elkaar trekken een vliesje vormt. Zoals een kauwgombal. Laat het deeg op een warme plek in een ingevette kom rijzen, gedurende een uur onder een natte theedoek.

  2. Breng de passata op smaak met peper, zout en oregano. Snijd de ui in ringen.

  3. Verwarm de oven voor op 250 graden. Verdeel het deeg in 4 gelijke bollen. Verdeel wat bloem over je werkblad of neem een vel bakpapier. Rol een bol deeg uit tot een ronde cirkel. Bestrijk het met passata. Verdeel de ham, salami, ui en ricotta over de bodem, zorg dat je de randen vrij houdt. Garneer het geheel met geraspte kaas. Nu vouw je de bodem dubbel. Met je vingers maak je een rand door steeds een stukje deeg om te vouwen. Zo krijg je een mooie en gesloten rand.

  4. Gebruik een pizzaschep om de pizza’s in de oven te leggen. Bak de calzone pizza in ongeveer 8 minuten af. Dit kan op een pizzasteen, maar ook gewoon op een bakplaat.

Calzone pizza
Calzone pizza

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (20 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Pizza recepten Brood en deeg Italiaanse recepten Notenvrije recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in